Home

Utstickande kontraster – Hemma hos Filippa Lindén

hemma-hos-filippa-linden-3Filippa Lindén arbetar med pr och kommunikation på COS och bor med sin son Ian, 2,5 år, på Östermalm. När hon såg ljuset i den slitna funkisvåningen på Östermalm, så var det kärlek vid första ögonkastet.

Berätta! Varför föll du just för den här lägenheten?
Det var faktiskt den första lägenheten jag tittade på. Jag föll direkt för ljuset och den öppna spisen. Att det dessutom fanns ett badkar gjorde ju inte direkt att jag tyckte om den mindre, jag blev verkligen kär vid första ögonkastet – det brukar vara så för mig med lägenhetsköp.
 
Vilket skick var den i när du köpte den?
Den hade helt klart sett sina bättre dagar och hade slitits med kärlek, vilket jag kan förstå – det är en lägenhet man vill vara i.

hemma-hos-filippa-linden-5
Du har bytt från sekel till funkis, finns det några för eller nackdelar?
Allt har sin charm och jag kan bara se fördelar med att byta ibland – finns faktiskt inga nackdelar, det är bara roligt med förändring i sådana här sammanhang! Det är kul att se att ens möbler som har varit de samma i 10 år kan uppfattas HELT annorlunda bara på grund av att lägenheten är funkis istället för sekelskifte.
 
Hur lyckas du förvandla alla dina lägenheter från kråkslott till drömboenden?
Jag har nog alltid haft en tydlig vision med det mesta jag tagit mig för. Jag får ofta en känsla och så går jag på den, men grunden i mina hem har nästan alltid sett desamma ut – det är mest de små detaljerna som skiljer sig. Jag har inte köpt några nya möbler till den här lägenheten. Det bidrog nog till att jag kände mig hemma här väldigt snabbt, det är en härlig känsla.

hemma-hos-filippa-linden-1
Är det något du saknar i lägenheten?
Förvaring (!). Dock har avsaknaden av detta tvingat mig till att rensa ännu mer än vad jag normalt sett gör, så det kanske bara var bra, haha. Men nästa projekt är helt klart att bygga garderober.
 
Vad är det första du köper till en ny lägenhet?
Färg så att jag kan måla om, haha. Annars färska blommor, doftljus och en flaska bubbel!
 
Har du någon gång gjort en riktigt renoveringstappe som du ångrar?
Att flytta och totalrenovera med en bebis på två månader är nog min största tabbe hittills, det kommer jag aldrig göra om. Jag och Ians pappa hade precis blivit klara med vårt första hem när vi hittade en lägenhet till salu på vår drömgata, där och då så kändes det så rätt och som att ingenting skulle vara ett problem men tji fick vi.

hemma-hos-filippa-linden-4
Vad är ditt bästa tips till folk som köper sin första lägenhet och ska göra om?
Ha tålamod. Jag hade inte det i min första egna lägenhet utan ville bara att allt skulle bli klart så fort som möjligt, tyvärr resulterade det i så många felköp och tvivelaktiga beslut.
 
Har du alltid haft ett inredningsintresse?
Jag har alltid tyckt om vackra saker och att ha det fint omkring mig. Jag visste ganska tidigt att jag ville jobba med kläder eller inredning. Nu blev det klädbranschen men eftersom jag har flyttat 6 gånger på 7 år så känns det som att jag jobbar även med inredning.

hemma-hos-filippa-linden-6

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
Som jag är mest, ganska kontrastfylld. Jag har haft samma grund i alla mina hem, oavsett om jag bott i Amsterdam, London eller i Stockholm. Inser nu när jag tänker efter att jag klär mig på samma sätt som jag inreder. Jag har en ganska lugn och dämpad bas i neutrala färger, men öser gärna på med detaljer som utmärker sig. I mitt nuvarande hem har jag målat biblioteket mörkt, allt från väggar till tak men i lilla hallen bredvid är två av dörrarna rosa. En typisk Filippa detalj.
 
Vad inspirerar dig?
Pinterest! Jag är besatt, där finns ju allt du kan drömma om. Dessutom kan du organisera sönder dig själv med alla dessa olika pinboards vilket passar en pedantisk person som mig alldeles perfekt.
 
Har du någon favoritdesigner?
Ilse Crawford är en ständig favorit.

hemma-hos-filippa-linden-2

Vad är ditt bästa inredningstips?
En nära vän till mig har alltid sagt att man bäst skapar ett hem genom att skapa minnen i det, med andra ord; bjud hem vänner. Alla hem mår bra av lite sällskap som dessutom bidrar till att det blir lite patina på sina ställen. Annars måste jag säga att blommor, doftljus och foton är mina favoriter för att snabbt få ett hem att kännas härligt.
 
Vart och vad är ditt drömboende?
Att få ta över ett litet stenhus på landet (tänk filmen the Holiday) där jag och Ian kan leva med hundar och hästar och vara utomhus så mycket som möjligt. Jag gillar kontraster som sjutton och vill verkligen jobba i stan men ha min bas på landet, det är en dröm som jag hoppas kan gå i uppfyllelse någon dag.

Foto: Jesper Florbrant

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!