Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Home

Veckans hem är en idyll vid Mälaren – där vi vill tillbringa hela sommaren

Veckans hem är en idyll vid Mälaren – där vi vill tillbringa hela sommaren
18 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2017/04/1Enkoping16.jpg

Sommaridyll i Enköping

Gäststuga.

Ett rött hus med vita knutar, med utsikt över Mälaren – det låter som en svensk sommardröm! Lägg dessutom till en egen strand och brygga. I Enköping finns just nu detta idylliska hus till salu som har anor från 1800-talet. Kolla in hemmet i bildspelet och dröm om sommaren. 

Foto & källa: Fastighetsbyrån

När en ser hemmet i Enköping är det lätt att börja fantisera om gräddtårta med jordgubbar och hallonsaft på bryggan. Solen värmer och senare kan man ta en svalkande tur med segelbåten. Tack vare en gäststuga med två sovrum kan fler fira midsommar tillsammans i sommaridyllen. Okej, vi har inte köpt det än, men fantisera får man ju! Den totala boarean är på 175 kvadratmeter och innehåller fem rum. Utgångspriset är 11,5 miljoner.

Det finns också historisk kuriosa om detta hem. Huvudbyggnadens gamla del byggdes 1870 0ch var då en samlingsplats för resenärer som färdades på vattnet mellan Uppland och Södermanland. Medan man väntade på färjan kunde man bli bjuden på mat och dryck här. Senare blev byggnaden en tjänstebostad åt färjekaptenen, innan Hjulstabron stod klar. De historiska inslagen syns i rustika vitmålade takbjälkar och den öppna spisen. Inredningen är lantlig och ljus, precis som man vill ha det på sommaren.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!