Home

Veckans hem: en vind som blev en modern och stilren etagevåning

Sparsmakat snyggt men med ruffa detaljer blev resultatet av Daniel Lotfis renovering och sammanslagning av en råvind med en etagelägenhet.

Skandinavisk Vardagsrum by WestEast

Daniel Lotfi fann en spännande etagevåning på Söder och såg möjligheterna för sig och familjen med två små barn. De köpte ut råvinden bredvid och inredde en sval vindsvåning med storstadskänsla i neutrala färger. Precis när projektet var färdigt ändrades dock förutsättningarna – familjens tredje barn annonserade sin ankomst. Så nu kommer någon annan att få njuta av generösa sociala utrymmen som inkluderar en takterrass på 11 kvadratmeter och inte mindre än två balkonger därutöver.

Skandinavisk Vardagsrum by WestEast

HUSESYN
Renoverat och inrett av: Daniel Lotfi med familj
Gör: Driver byggfirma Cred AB
Läge: Ringvägen på Södermalm i Stockholm
Yta: 114 kvadratmeter

Skandinavisk Vardagsrum by WestEast

Den ursprungliga etagelägenheten var 72 kvadratmeter stor med en äldre del på nedre etaget. Efter en tids renovering av ursprungslägenheten, köpte man den intilliggande råvinden och utökade boytan till totalt 114 kvadratmeter. Paret valde genomgående neutrala färger i lägenheten.

– Vi ville skapa en lätt känsla med naturmaterial samtidigt som stilen är rå och industriell. Varmt, fast ändå hårt och rufft, beskriver Daniel.

Skandinavisk Vardagsrum by WestEast

Det finns en röd tråd genom hela inredningen. De valde en mix av ljust läder, mässing, smide, trä och MDF i neutralt grått, vitt, svart och ljusbrunt.

Den specialbeställda avskiljningsväggen av glas i stålram, binder ihop nya och gamla delen av vinden. En vanlig vägg med en dörr hade blivit för tråkigt, och hade dessutom stängt ute ljuset från terrassdörrarna. Nu får man ett öppet och sammanhållet intryck, trots att rummen är fysiskt avdelade.

Skandinavisk Allrum by WestEast

Massiva ekgolv hjälper också till att göra övergången mellan gammalt och nytt nästan sömlöst.

Alla takbjälkar är målade i grått för att framhäva dessa detaljer.

– Oftast låter man takbjälkarna vara obehandlade, men vi ville göra något utöver det vanliga, och den grå färgen går fint ihop med den neutrala färgskala vi valt för lägenheten.

Skandinavisk Trädäck & Balkong by WestEast

Den stora terrassen på 11 kvadratmeter är utformad med tanke på att man ska kunna ha ett generöst tilltaget bord med en stor grill, för sommarumgänge med vänner, alternativt plats för solstolar och många växter.

Skandinavisk Kök by WestEast

I köket valde man naturliga material i industriell design, med klassisk fiskbensparkett på golvet som en kontrast.

Köksinredningen är faktiskt byggd med Ikea-stommar, men köksluckorna är gjorda av rå mattlackad MDF.

Skandinavisk Kök by WestEast

Handtagen är hämtade från antika Marshall-förstärkare, inhandlade på Buster n Punch.

Skandinavisk Kök by WestEast

Mässingsdetaljer ger en varm ton till det naturligt råa och industriella i stilen.

Skandinavisk Sovrum by WestEast

Man valde generösa sociala ytor i lägenheten istället för många och stora sovrum. Master-sovrummet har en möblering och förvaringslösning som tar tillvara på hela golvytan, vilket gör boytan större.

Garderobsdörrarna är gjorda av valchromat, som är en hård, genomfärgad och fukttålig MDF-skiva. Här valde man att behålla ytan helt obehandlad, för att få en patina med tiden.

Skandinavisk Hall by WestEast

Den nedre våningen i äldre stil, har en lång korridor som lätt kan upplevas som mörk och trist. För att lätta upp har man klätt väggarna med träribbor, som målats i ljust mintgrönt. Man har också varit generös med belysning, och dedikerat en vägg till tavlor och konst.

Det gamla köket på nedervåningen revs ut och blev till ett fint extrarum.

Skandinavisk Sovrum by WestEast

Av: Meta Regebro, Houzz.se
Foto: Magnus Östh
 
Mer härlig inspiration:
Smart och smalt – 8 tips på hur du maxar ditt korridorkök
Det nya köket: Rustikt och till för att användas
Dekorera köket med vackert hexagonkakel

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!