Home

Veckans hem: Sydstatshemmet som exploderar av färg

Det syns att ägaren till detta ståtliga hus i Texas älskar påfågelsblått, färgen finns i nästan hela huset – blandat med rosa och gult.

Landskapsdesignern Cedar Baldridge är allt annat än förutsägbar. Uppvuxen i Mexiko, bland kaktusar och cowboys, var hon omgiven av färg. Så när hon köpte ett traditionellt sydstatshem i Houston, Texas, väntade massor av jobb. Tillsammans med DillonKyles arkitektbyrå slog hon ut väggarna i vardagsrummet, köket och tvättstugan för att skapa en luftig och ljus känsla – och det var innan målarpenslarna gjort sitt på väggarna. Nu när hennes färgglada hus är flödande struket i blått och turkos med stänk av kanariegult och rosa, kan hon luta sig tillbaka och vara nöjd.

Eklektisk Allrum by Dillon Kyle Architects (DKA)

 
HUSESYN
Här bor: Landskapsarkitekten Cedar Baldridge och hunden Violet
Läge: Houston, Texas
Storlek: 246 kvadratmeter, 2 sovrum, 2,5 badrum
Arkitekt: Dillon Kyle Architects
 
Som barn växte Cedar Baldridge, ägare av BaldridgeLandscape, upp i Mexiko omgiven av starka blå och turkos nyanser. Som landskapsarkitekt reser hon gärna runt för att studera historiska platser, som president George Washingtons hem Mount Vernon och president Thomas Jeffersons plantage Monticello.
 
– Förr i tiden använde de starka färger för att det var så mörkt, säger hon. Stearinljus reflekteras så vackert i färger.
 
Hon fick utlopp för sin kreativitet när hon köpte sitt tegelhus i sydstatsstil från 40-talet med små rum. Ett tidigare samarbete med Dillon Kyle Architects fortsatte i hennes eget hus, och tillsammans öppnade de upp några av de små rummen i huset, och lät kök och vardagsrum knyta samman med den bakre trädgården och hennes egen landskapsdesign.
 

Eklektisk  by Dillon Kyle Architects (DKA)

 
Samma påfågelsblåa färg ramar in entréväggen till det vita köket, där ett himmelsblått tak smyckas av en turkos Schonbek-ljuskrona. Vardagsrummet öppnar upp mot terrassen där man gärna äter under bar himmel.

Eklektisk Kök by Dillon Kyle Architects (DKA)

 
Ovanför diskbänken kan Cedar kika ut genom fönstergluggen på sin egen landskapsdesign i trädgården.

 
Sen dubbeldörrarna i glas kom på plats på baksidan, där hunden Violet springer fritt, blir den vackra grönskan en egen del i samspel med de andra nyanserna i Cedar Baldridges palett.
 

En stark rosa färg används som accent i hela huset och ger hetta åt det kallare blå, från mönstrade kuddar till en afrikansk juju-hatt med fjädrar som hänger ovanför den vita soffan.

Matsalen ger en paus från alla starka färger. Ljust grå väggar är utsmyckade med gamla målningar, medan matbordet med stolar får en romantisk touch av den marockanska väggprydnaden från 20-talet. Ljuskronor och hängande lampor är vanligt förekommande i hemmet, eftersom ägaren inte står ut med plafonder.
 
– Inget har någonsin sett bra ut i fast takbelysning, säger hon.

Eklektisk  by Dillon Kyle Architects (DKA)

Utanför matsalen finns ett serveringsskåp med en liten bar, massor av förvaring och antika silverbestick som glimmar ända upp i spegeltaket.

Dillon Kyle, arkitekten som hjälpte till med huset, gjorde om tvättutrymmet med vintageprylar och trevliga detaljer för att ”göra tvättandet mindre tråkigt”. Det nostalgiskt svartvit-rutiga golvet, den gamla tvättkorgen som moderniserats med platsbyggda fronter och arbetsytan i rostfritt stål har alla inslag av samma blå nyans som en rödhakes ägg.

I Cedars fall stämmer det att hon inreder på samma sätt som hon klär sig. Hennes garderob är full av stormönstrat, och klädkammaren är målad i ytterligare en stark blå nyans, som kombineras med en antilopmatta och en gammal ljuskrona.

Eklektisk  by Dillon Kyle Architects (DKA)

När Cedar inte pysslar med sitt färgstarka hem, reser hon eller arbetar i trädgården – eller bara kopplar av vid den vackra poolen.
 
Av: Jennifer Blaise Kramer, Houzz.se
Foto: Casey Dunn
 
För mer härlig inspiration
Höstfint med kastanjer och löv
Möbler med två funktioner för små vardagsrum
Så undviker du de 10 vanligaste misstagen när du tapetserar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!