Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

10 saker ingen talar om för en innan förlossningen

Det finns en hel del saker som ingen talar om för en innan en förlossning. Hos barnmorskan och på föräldrautbildningarna finns det ofta fina broschyrer men där står oftast information man redan visste, sånt man hittar på internet. 

Foto: Unsplash

Att man kan få komplikationer efter en förlossning, det vet de flesta. Men vilka är de och vad gör man åt de? Vi har listat 10 vanliga saker som du kan stöta på innan och efter en förlossning. Gör dig redo för att ta mamma-livet med storm!

Källa: Storstadsmamman

Sök inte efter allt på internet KÖP

Sök inte efter allt på internet

Internet är bra när man vill få fram snabb fakta, men det kan också vara skrämmande. Googla inte alla symptom eller frågor som uppstår. Prata hellre med din barnmorska eller ring 1177. Du kommer få betydligt bättre svar från dem.

KÖP

Nästa bild
Träna underlivet KÖP

Träna underlivet

Börja med dina knipövningar i tid. Det kommer hjälpa dig att stärka underlivet och bäckenbotten inför förlossningen. Det kan också göra det lättare för slidan att återhämta sig. För att träna underlivet ännu mer kan du komplettera med att använda dessa knipkulor.

KÖP

Nästa bild
BB-väskan - den behöver inte väga 10 kg! KÖP

BB-väskan - den behöver inte väga 10 kg!

De flesta packar i alldeles för mycket i BB-väskan. Den behöver inte vara 10 kg tung. Ta med egen tandborste, mysiga tofflor, snacks, halstabletter, egen dryck, skönhetsprodukter (speciellt läppbalsam), stora sköna trosor och strumpor, laddare.

Tips på BB-väska!

Pris: 799 kronor.

KÖP

Nästa bild
Mjölken rinner till KÖP

Mjölken rinner till

Mjölken kan börja rinna till redan innan förlossningen, men efter kommer den göra det ännu mer. Brösten blir hårda och de kan göra ont. Ibland känns det som att brösten ska sprängas. Ett tips är att pumpa ofta för att slippa få mjölkstockning senare.

Här hittar du en elektrisk och manuell bröstpump för att underlätta vardagen!

KÖP

Nästa bild
Att amma KÖP

Att amma

Bebisen kommer förmodligen vilja ligga tätt intill dig och bli ammad dygnet runt i början. Detta kommer medföra sömnbrist. Se till att sova ut ordentligt när du har möjlighet, speciellt innan födseln. Det är svårt att få sova när brösten värker. Det finns flera komponenter som spelar in. Men vårt bästa råd: Sov så mycket du kan, du kommer behöva det!

KÖP

Nästa bild
Såriga bröstvårtor KÖP

Såriga bröstvårtor

I början av din amning kan det gör väldigt ont. Bröstvårtorna blir röda och ömmar. Varje gång din bebis ska äta så vill du förmodligen gråta och spy samtidigt, men ändå är det så fint, att kunna livnära din bebis med din egen kropp. Använd gärna Purelan bröstvårtskräm som hjälper till att mjukgöra bröstvårtorna.

KÖP

Nästa bild
Rikliga blödning KÖP

Rikliga blödning

Efter förlossningen är det vanligt att blöda. Man blöder oftast väldigt mycket och kraftigt de första veckorna. Se till att alltid ha bindor hemma i början. Dessa förlossningsbindor är riktigt bra!

KÖP

Nästa bild
Att kissa KÖP

Att kissa

Efter en förlossning kan det kännas läskigt att gå på toa. Man kan vara rädd för att det ska svida och göra ont. Men det behöver inte göra ont för alla. Spola gärna rinnande vatten för att underlätta om det känns läskigt. Ett tips är att ta med eget toalettpapper till förlossningen, då deras papper är strävt och hårdare. Se även till att ha mjukt papper hemma.

KÖP

Nästa bild
Smärta i svanskotan KÖP

Smärta i svanskotan

Du kommer främst vara öm i underlivet, eftersom du precis fött ett barn. Men du kan även få ont i ändtarmen och svanskotan då det blir ett stort tryck där under förlossningen. För vissa kan det göra så ont att de inte kan sitta. Ett tips är att införskaffa en foam roller att ligga och rulla på, det kan lindra smärtan.

KÖP

Nästa bild
Du kommer bli ännu effektivare! KÖP

Du kommer bli ännu effektivare!

Om du trodde att du var effektiv innan du blev mamma, kommer du definitivt upptäcka att du är mer effektiv efter du fått barn. Du tvingas ut ur din comfort zone och gör allt som krävs i varje situation. Du kommer få nya superkrafter som gör att du hinner med ännu mer!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!