Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

5 positiva tankar om kroppen Serena Williams vill föra vidare till sin dotter

Tennisstjärnan Serena Williams har under sin karriär fått höra många negativa kommentarer om sin starka idrottskropp, men hon har jobbat stenhårt för att hålla en sund inställning till sig själv – kroppspositiva tankar som hon nu vill föra vidare till sin lilla dotter. 

Foto: REX & Instagram/@serenawilliams
Källa: Vogue

I Vogues februarinummer delar nyblivna mamman Serena Williams med sig av sina tankar om att skapa ett nytt liv och hur det har påverkat hennes självbild, som inte alltid har varit helt okomplicerad då hennes fysik varit under luppen under hela hennes karriär. Hon har en gång sagt att “det fanns en tid då jag inte var speciellt bekväm i min kropp eftersom jag kände mig för stark, sen tänkte jag efter en sekund och konstaterade ‘vem säger egentligen att jag är för stark?'”.

Dottern Alexis Olympia Ohanian Jr (som Serena har tillsammans med maken Alexis Ohanian, medgrundare till Reddit) föddes i slutet av augusti 2017 och tennisstjärnan har sedan dess varit fast besluten om att föra vidare det självförtroende hon idag känner för sin kropp. Vogue har listat fem gånger då Serena Williams haft viktiga åsikter om kroppspositivism, tankar alla kvinnor – unga som gamla – bör ta till sig:

1. “Mina armar kanske inte ser ut som tjejens där borta, mina ben kanske inte liknar någon annans eller min rumpa eller min kropp eller min vad som helst. Om de har problem med det ser jag dem i ögonen och säger, “Om du inte gillar det, så vill jag inte att du ska gilla det. Jag ber dig inte att gilla det”, säger Serena i en intervju om nätkritik.

2. “Jag har blivit kallad man eftersom jag ser väldigt stark ut på utsidan. Det har sagts att jag använder droger (nej, jag har alltid haft för mycket integritet för att skaffa mig fördelar på ett oärligt sätt). Det har sagts att jag inte hör hemma inom kvinnlig sport – att jag borde tävla mot män – för att jag ser mycket starkare ut än de flesta kvinnor gör. (Nej, jag bara jobbar hårt och jag föddes med den här badass-kroppen och är stolt över det)”, skriver Serena i ett personligt brev till sin mamma Oracene Price, som publicerades i september.

3. “Jag vill att kvinnor ska veta att det är okej. Att du kan ha vilken storlek du än har och att du är vacker från insidan och ut. Vi får alltid höra vad som är skönhet, och vad som inte är det, och det är inte rätt”, säger Serena i en intervju om vikten av att acceptera sig själv.

4. “Jag har sett ut så här hela mitt liv och det är jag stolt över. Jag har inte tid att känna mig nedslagen, jag har för mycket att göra. Jag har grand slams att vinna, jag har människor att inspirera och det är därför jag är här”, förklarade Serena i tv-showen Good Morning America.

5. “För varje negativ kommentar finns det 300 000 positiva. Du måste känna dig okej med dig själv oavsett om du är en size 0 eller lite större, som jag. Många människor säger att jag inspirerar dem till att bli bekväma med sig själva. Min mamma var hårt på det, att lära sig att älska sig själv”, säger Serena i en intervju med Miami Herald.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!