Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

7 oskyldiga lögner du garanterat dragit någon gång som förälder!

Alla föräldrar behöver dra någon vit lögn här och där, det är sen gammalt. Har du dragit någon av dessa lögner – Var lugn, det har vi alla gjort!  


Foto: Unsplash

1. “Om du badar direkt efter maten får du kramp”.
Den har man absolut aldrig hört tidigare. Väldigt effektiv!

2. “Tittar du för mycket på TVn kommer du få fyrkantiga ögon!”.
Hade det stämt, hade vi alla haft fyrkantiga ögon nu med tanke på dagens samhälle vi lever i.

3.  “Vi är alldeles strax framme”.
Hur många gånger har man inte fått frågan “är vi framme snart?” när man är på väg någonstans. Tålamod är inte den starkaste egenskapen hos barn.

4. “Jag ska fundera på det”. 
Bästa sättet för att kunna säga nej utan bråk. Hur länge man behöver fundera behöver man inte nämna heller. Det får ta sin tid och man slipper onödigt tjafs.

5. “Åh nej, jag vet inte vart ditt godis tagit vägen”.
Ibland rycker sötsugen in och nöden har ingen lag. Om barnens godis finns kvar efter lördagen, då är det okej att ta det själv. Men det är givetvis ingenting barnen behöver veta.

6. “Nu åker vi, om du inte sätter dig i bilen nu så lämnar vi dig kvar här ensam.”
Tyvärr brukar denna inte fungera så ofta. Barnen stannar gärna hemma själv och har “FF” (föräldrafritt). Detta är alltså ingen lögn vi rekommenderar att man drar, men säkert något man själv hört.

7. “Ät upp dina grönsaker, annars kommer du stanna i växten”
Att hota med att barnen aldrig kommer bli vuxna om de ej äter grönsaker är en klassiker. När man är liten är det enda man önskar, att få bli vuxen och bestämma HELT själv! Därför brukar denna gå hem.

 

Källa: Mama

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!