Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Ammande mamman blev tillsagd att täcka över sig – ger klockrent svar!

För några dagar sedan spreds en bild på Sociala medier på en ammande kvinna. Hon hade blivit tillsagd att skyla sig när hon satt och matade sitt barn och hon gjorde precis som personen sa.

Foto: Unsplash

Hon täckte över sig, men kanske inte riktigt på det sättet den som sagt till hade tänkt sig. Hon la nämligen barnets filt över sitt huvud. Det var en bekant till mamman som delade bilden på sociala medier.

“En väns svärdotter fick höra att hon skulle skyla sig när hon matade sitt barn, så hon gjorde det. Jag har aldrig träffat henne men jag tycker hon är grym! Jag är så trött på personer som ska dra skam över ammande kvinnor.

Bilden har i skrivande stund delats över 200 tusen gånger och det verkar verkligen vara väldigt många som har tröttnat på tabun kring amning. Nu i veckan har det varit “World Breastfeeding Week”, en vecka som just är till för att uppmärksamma och normalisera amning. Flera bilder som denna har skrivit och flera kändisar har tagit tillfället i akt för att uppmärksamma veckan, bland annat America Ferrera.

Vi hoppas att inga mammor ska behöva bli tillsagda att täcka över sig när de ger mat till sina barn utan endast ses som någonting naturligt.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!