Mamma

Amy Schumer: Det är troligt att min son har autism

I en intervju berättar komikern Amy Schumer hur hon ser på det faktum att hennes son kan komma att få diagnosen autism i framtiden. “Allt man vill är att ens barn ska vara friska och lyckliga”, säger hon.

Foto: Instagram @amyschumer

Där var när komikern och skådespelerskan Amy Schumer gästade podcasten “Dear Chelsea” som hon bland annat diskuterade sannolikheten att hennes son Gene kommer få diagnosen autism i framtiden, då hennes make Chris Fischer har denna funktionsvariant.

Letar inte efter tecken

“Jag tror att det, statistiskt sett, är ganska troligt att han har autism”, säger Schumer i podcasten. “Föräldrar har olika upplevelser av detta. Att ha ett barn med grav autism är svårt bortom min föreställningsförmåga. Men om det visar sig att Gene har autism så letar jag inte efter tecken på ett sätt som är upprörande. Jag har inga förhoppningar åt något håll… de flesta av mina favoritpersoner [har funktionsvariationer]”.

Enligt Autismforum ställs diagnosen autism oftast när barnet är mellan fyra och fem år, men man kan med ganska stor säkerhet säga att det går att ställa diagnosen autism innan barnet fyllt tre år. Denna diagnos bör dock följas upp.

“Han är två och ett halv, och jag tror inte att de ställer diagnos innan barnen är, kanske, tidigast sex år”, säger Schumer. “Du vet, du kan se några tecken men diagnosen kommer inte förrän senare. Jag kan ärligt säga att jag inte har en preferens. Allt man vill är att ens barn ska vara friska och lyckliga.”

Maken fick diagnosen sent i livet

Schumers make, Chris Fischer, fick diagnosen autism 2019. I ett inlägg på Instagram förra året skrev Schumer att diagnosen har haft en positiv effekt på deras förhållande:

“Att bli testad och diagnostiserad har hjälpt oss att kommunicera och stötta varandra på ett bättre sätt. Folk har hört av sig och sagt att vår dokumentär #expectingamy motiverade dem att testa sig och att det har förändrat deras liv. Vi vill uppmuntra föräldrar och folk att ge sig själva informationens gåva så att folk kan fungera på bästa möjliga sätt och ta bort alla stigman som kommer med autism. Statistiskt sett kommer vår son troligtvis också få diagnosen och om han liknar sin pappa så är det underbara nyheter.”

Källa: The Bump, Autismforum

Foto: Instagram @amyschumer

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!