Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Här är de populäraste barnnamnen 2017

Att de går trender i namn, precis som i allt annat är det ingen tvekan om. Nu har topplistan över de populäraste namnen 2017 precis släppts, och här hittar du dem!

Alice och William intar stadiga förstaplatser över de populäraste flick och pojk-namnen 2017. Förvånad? Inte särskilt. Namnet Alice kvalade in bland de tio vanligaste redan 2005, och har sedan dess toppat listan hela sex gånger.

Även William har hängt med på listan ett bra tag. Hela sju år i rad har det toppat listan vilket resulterat i det namn som laget på förstaplatsen flest gånger – sedan 1998. Efter Alice och William hittar vi Alicia, Olivia och Ella under flicknamnen och Oscar, Liam och Lucas under pojknamnen.

Bland de namnen som ökat mest under 2017 hittar vi Maryam och Matteo. 2017 döptes 177 flickor döptes till Maryam, vilket var en ökning på hela 70 % jämfört med 2016. Namnet Matteo ökade med 33 % jämför med året innan.

Här kan du spana in topp 10-listan över de tio populäraste flick och pojk-namnen 2017.

Källa: www.scb.se
Foto: Unsplash/Danielle MacInnes

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!