Mamma

Bästa åldern att bli mamma – enligt studie

Det pratas ofta om den biologiska klockan och många kvinnor upplever en stress att skaffa barn när de nått en viss ålder. Idag skaffar vi barn allt längre upp i åldrarna och även om det ofta talas om riskerna finns det faktiskt även fördelar med att vara lite äldre när man blir mamma första gången.

Foto: Unsplash

Enligt forskning blir barn till äldre mammor både smartare och mer framgångsrika. Enligt en annan studie kan det också gynna sig att föda barn efter 35 års ålder då kvinnorna i studien, som utgick från 830 kvinnor i klimakteriet, visade att de som fött barn efter 35 hade bättre verbalt minne och kognitiv förmåga.

Bättre förutsättningar i skolan

Enligt forskarna kan resultatet bero på ökade nivåer av hormoner som hänger ihop med både barnafödande, graviditet och hjärnans funktion. I en annan studie, gjord vid Birkbeck University, visade det sig också att barn födda av mammor som är äldre är 40 år löper 22 procent lägre risk att råka ut för olyckor som leder till skador. Även om det är förknippat med vissa risker att föda barn i äldre ålder visar en av studierna också på att barn till äldre kvinnor får mer uppmärksamhet och därför har bättre förutsättningar i skolan men också att utvecklas intellektuellt och emotionellt.

Källa: Elite daily

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!