Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

Läs tillsammans! 10 favoritböcker för barn mellan 0 och 3 år

Det är lätt att teven går varm under åtskilliga dagar med vab och ovanligt mycket hemmatid. Ta tillfället i akt och läs tillsammans med ditt barn, det är ofta väldigt uppskattat även hos de allra minsta! Kryp ner under en filt i soffan och låt barnet välja bok. Kom ihåg att inte bläddra för snabbt vidare till nästa sida, lär istället barnet att ta sig tid, undersöka detaljer, peka och prata.

Foto: Unsplash

Nedan listar vi tio böcker i hårdpapp som gör att även de mest otåliga barnen kan läsa och bläddra själva utan risk för att sidorna ryker av lite väl engagerat bläddrande!

Knacka på! - Anna-Clara Tidholm KÖP

Knacka på! - Anna-Clara Tidholm

Den ständiga klassikern Knacka på har blivit flitigt läst av barn sedan den kom ut i början av 90-talet. Tillsammans med ditt barn kan ni knacka på dörrar som leder er in i olika rum där det händer spännande saker!

Pris: 81 kronor.

KÖP

Nästa bild
Boken om att gå på förskolan - Josefine Sundström, Mervi Lindman KÖP

Boken om att gå på förskolan - Josefine Sundström, Mervi Lindman

Här har vi boken för alla barn som vill förbereda sig inför, eller kanske precis har börjat, förskolan. Med enkla meningar och färgrika bilder får vi följa en helt vanlig dag. Vad händer egentligen mellan hämtning och lämning?

Pris: 117 kronor.

KÖP

Nästa bild
Heja Pippi! - Astrid Lindgren KÖP

Heja Pippi! - Astrid Lindgren

En klassisk bilderbok där vi får följa vår älskade Pippi, Tommy och Annika när de hittar på allt möjligt. De köper karameller, har kalas och målar.

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
Känner du Pettson och Findus? - Sven Nordqvist KÖP

Känner du Pettson och Findus? - Sven Nordqvist

Här får vi bekanta oss med gubben Pettson och katten Findus. Findus har hittat på en ny lek och gömt saker som Pettson ska hitta. Kanske hjälper även hönorna till ute i hönshuset?

Pris: 87 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hallooo Babblarna. Pratbok - Anneli Tisell, Iréne Johansson KÖP

Hallooo Babblarna. Pratbok - Anneli Tisell, Iréne Johansson

Få småbarnsföräldrar har missat babblarna. Det är något nästan hypnotiserande med dessa färgglada figurer som fångar den mest otålmodiga ettårings intresse! I den första boken om babblarna får varje babblare ett eget uppslag som uppmuntrar talet. En pratbok!

Pris: 117 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sagodags med Greta Gris : 6 små böcker - Neville Astley, Mark Baker KÖP

Sagodags med Greta Gris : 6 små böcker - Neville Astley, Mark Baker

Den lilla grisen Greta och hennes familj på den gröna kullen går varm på teven hemma hos många barnfamiljer. Här får vi flera sagor där Greta och hennes familjemedlemmar återfinns i huvudrollerna.

Pris: 73 kronor.

KÖP

Nästa bild
Max boll - Barbro Lindgren KÖP

Max boll - Barbro Lindgren

De klassiska Maxböckerna finns i många olika varianter. Med pedagogisk tydlighet och underbara illustrationer följer vi Max när han tar sig an nya situationer i ett litet barns liv.

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
Räkna med Pino 123 - Eva Pils, Agneta Norelid, Kenneth Andersson KÖP

Räkna med Pino 123 - Eva Pils, Agneta Norelid, Kenneth Andersson

Varför inte börja lite smått med siffror? Tillsammans med den lilla musen Pino räknar ni till tio. Moln, ballonger och frukter, allt räknas!

Pris: 81 kronor.

KÖP

Nästa bild
Spöket Laban, Mina första färger - Inger Sandberg, Lasse Sandberg KÖP

Spöket Laban, Mina första färger - Inger Sandberg, Lasse Sandberg

Lär er färgerna tillsammans med Spöket Laban. I denna pekbok med klara och tydliga bilder ligger fokus på färgerna i vardagliga bekanta ting för ditt barn.

Pris: 75 kronor.

KÖP

Nästa bild
Alfons Åberg (figurskuren pekbok) KÖP

Alfons Åberg (figurskuren pekbok)

Sist men inte minst, en figurskuren Alfonsbok full av spännande bilder att peka på och prata om. Vad står det på inköpslistan när Alfons faster fixar kalas och är det inte låtsaskompisen Mållgan som sitter på sätet bredvid när Alfons åker buss?

Pris: 93 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!