Mamma

Charlotte Perrelli om kampen att få ett fjärde barn – Gick igenom 10 missfall

Under sin fjärde graviditet råkade Charlotte Perrelli ut för flera missfall och den ovanliga komplikationen Vasa Previa. Nu berättar hon om den tuffa graviditeten med sonen Alvin.
– Vi ska vara så tacksamma för att han finns, säger hon till Mama.

Foto: Instagram @laperrelli

Idag är artisten Charlotte Perrelli fyrabarnsmamma till sönerna Angelo, Alessio, Adrian och Alvin,  men vägen dit har inte varit enkel. Innan Charlotte blev gravid med sitt fjärde barn, Alvin, gick hon igenom tio missfall.

– Innan jag blev gravid med Adrian hade jag fått ett missfall. Men den här gången var det tio så kallade missed abortions, alltså att fostrets hjärta stannat. Jag började läsa på nätet om andra som hade varit i samma situation, för att leta efter förklaringar till missfallen och för att hitta lösningar, berättar Charlotte Perrelli i en intervju med Mama.

Men plötsligt tog sig Charlotte Perrelli förbi vecka 4 och hon förstod direkt att hon var gravid. Veckorna började rulla på men när det var dags för ultraljud i vecka 20 fick hon beskedet att hon hade fått Vasa Previa, vilket är en sällsynt komplikation hos gravida. I Charlottes fall innebar detta att navelsträngen och flera blodkärl låg för den inre mynningen till livmodern. Detta var livshotande både för henne själv och för barnet.

– Förutom att man inte kan föda naturligt så innebär det att ju större barnet blir, desto mer trycker det nedåt mynningen och till slut spricker kärlen och det blir en blödning. Frågan är inte om – utan när det händer. Och när det händer så stryps syretillförseln till barnet, och det dör på tre minuter. Förr i tiden dog både mamma och barn av det här, eftersom möjligheten till ultraljudsundersökning inte fanns. Idag kan man lägga in kvinnor med Vasa Previa för övervakning innan det planerade snittet görs. För ingen hinner in i tid när kärlen brister, berättar hon.

Efter att ha fått ett mail från en bloggläsare som förlorat sitt barn genom Vasa Previa tog Charlotte Perrelli beslutet att stanna kvar på sjukhuset tills Alvin var född.

– Jag packade min väska och åkte till läkaren som hade följt mig under hela graviditeten och sa: ’Nu flyttar jag in här’, berättar hon.

I vecka 35+5 kom han, familjen fick äntligen träffa den nya medlemmen och både Charlotte Perrelli och sonen Alvin hade äntligen tagit sig igenom den tuffa graviditeten.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!