Mamma

Chrissy Teigen: Sluta fråga kvinnor om de är gravida

I ett öppenhjärtigt inlägg på Instagram berättar Chrissy Teigen att hon för tillfället genomgår en IVF-behandling – och ber samtidigt folk att tänka sig för innan de frågar kvinnor om de är gravida.

Foto: Instagram @Chrissyteigen

Under hösten 2020 drabbades modellen och tv-personligheten Chrissy Teigen av missfall, något hon berättade öppet om på sociala medier. Nu genomgår hon en IVF-behandling i ett försök att bli gravid på nytt.

“Jag är motsatsen till gravid”

På Instagram skriver Teigen att hon försöker “rädda så många ägg hon kan” för att “skapa några starka, hälsosamma embryon”. Men då hennes mage, som en bieffekt av provrörsbefruktningen, har blivit svullen så har hon redan fått frågan om hon väntar barn – vilket hon menar inte är en acceptabel sak att fråga en kvinna.

“Jag ber er att sluta fråga om jag är gravid, för även om jag vet att folk har goda avsikter så suger det att höra, eftersom jag är motsatsen till gravid!” skriver hon i ett inlägg på Instagram.

“Men också, sluta fråga folk, vem som helst, om de är gravida. Jag sa detta i kommentarerna och blev utskälld, för internet är en galen plats, men jag ser hellre att jag är den som säger detta än någon stackars kvinna med tårar i ögonen.”

Får stöd i kommentarerna

Många av Teigens följare har uttryckt sitt stöd och uppskattning efter hennes inlägg:

“Jag kan inte förstå att folk tror att det är acceptabelt att fråga eller kommentera någon annans eventuella graviditet. Tack för att du använder din plattform för att skapa medvetenhet kring detta, IVF, förlust och så många svårigheter”, skriver en följare.

“Folk som frågar om jag är gravid medan jag kämpar med infertilitet strör bara salt i såren. Jag hatar det. Tack för att du delar med dig av vad du går igenom. Så många av oss behöver höra att vi inte är ensamma”, kommenterar en annan.

Källa: Motherly

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!