Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

E-type och Melinda Jacobs väntar barn

Martin “E-Type” Erikson och Melinda Jacobs väntar barn. “Livets största under. I januari blir vi en till” skriver paret på Instagram.

Foto: @tedlinden/Instagram @missmelinda_j

För en vecka sedan skrev Melinda Jacobs på sin Instagram att “det händer mycket spännande i höst och jag längtar tills jag får dela med er”. Nu vet vi vad Jacobs syftade på: hon och kärleken Martin “E-Type” Erikson väntar barn.

“En enorm glädje”

Paret släppte den glada nyheten på Instagram, där de lade upp en bild på sig själva i en blå bil – Erikson i förarsätet och Jacobs där bak, med handen om sin gravidmage.

Erikson har inga egna barn, och i sitt sommarprat i P1 som släpptes i juli berättade artisten att han sörjde att aldrig ha blivit pappa:

“Åren har gått och jag har inga barn, och jag sörjer det på riktigt. Jag sörjer de barn jag aldrig har fått”, sa han då.

Nu blir det ändring på det. För Aftonbladet berättar Erikson om den nya riktning som livet har tagit:

“Det känns otroligt, det är bara en enorm glädje. Jätteskojigt och spännande och underligt. Jag ställer mig väldigt ödmjuk inför det hela eftersom jag har levt ganska länge i tron att det inte skulle bli barn och så blir det ändå tvärt om, säger han och fortsätter:

“Det går nästan inte att hitta ord på det, för jag har aldrig pratat på det viset. Det känns som att man står inför den mest spännande resan i hela livet.”

Hon hette Esmeralda

Till skillnad från Erikson har Jacobs sedan länge både egna barn och familjehemsplacerade barn. Hon var även familjehemsmamma åt ”Lilla hjärtat”, treåriga Esmeralda som tragiskt avled 2020 efter att ha flyttat tillbaka till sina biologiska föräldrar – trots att det förekommit uppgifter om missbruk.

“När hon hade hittats död, och när den absoluta första chocken för att förstå vad som hänt lagt sig, då växte det ett hat. Ett enormt hat. I hat finns en drivkraft, och i kärlek, i min kärlek till Esmeralda, finns en drivkraft. Drivkraften var så stark att jag kände att jag kunde flytta berg. Jag behövde inte sova utan jag tänkte bara att: Nu jävlar ska det hända något i det här landet, nu får det vara nog”, berättade Jacobs för Aftonbladet i oktober 2021.

Vreden som Jacobs kände efter Esmeraldas död motiverade henne att skapa förändring för utsatta barn. Hon skrev en uppmärksammad text i DN om flickans öde, vilket ledde till att hon kom i kontakt med politiker på riksdagsnivå.

Förra sommaren släpptes även boken Hon hette Esmeralda som Jacobs skrivit tillsammans med Minna Tunberger – en bok om flickans korta liv.

“Boken är viktig på många sätt. Och framförallt är det en kärleksförklaring till Esmeralda”, berättade Jacobs i höstas.

Hon hette Esmeralda - Melinda Jacobs, Minna Tunberger KÖP

Hon hette Esmeralda - Melinda Jacobs, Minna Tunberger

Pris: 75 kronor.

Finns även hos Bokus!

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!