Mamma

Fem faser alla nyfödda går igenom – som är helt naturliga!

Att få sitt första barn innebär många funderingar och frågor. Här är fem faser som nyfödda går igenom – och du kan vara lugn, det är helt normalt!

bebis_nyföddFoto: Pexels 

Skelar med ögonen
De första månaderna är det normalt att barnet kan skela då det kan var svårt att hitta fokus och ha den rätta muskelkontrollen. Skelar ditt barn vid sex månaders ålder är det dock bra att kolla upp det.

Konstig huvudform
Det kan dröja hela 15-18 månader innan skallbenet växer ihop hos ett barn och därför kan storleken på bebisens huvud ändra form och storlek.

Könet är svullet
Brösten och könet på bebisen kan svullna upp och se stort ut i förhållande till den lilla kroppen. Anledningen? Det är mammas hormoner som har utsöndrats före och under förlossningen.

Bebisen är lättskrämd
Ofta kan bebisen rycka till eller vakna av en ryckning. Det beror troligen på den medfödda mororeflexen som gör att bebisen blir skrämd eller tror att hon/han faller. Bebisens nervsystem är ännu inte fullt utvecklat!

Skorv i hårbotten
Under de första månaderna är det vanligt att bebisen har torr hud och skorv i hårbotten. Att smörja huvudet med babyolja kan hjälpa att få bort skorvet.

Oroar du dig? Tveka inte att kontakta vården!

Källa: Femina, Healtyway, Libero, 1177,  Doktorn.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!