Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

Fem sätt att få läsro under läslovet

Höstlovet har benämnts på olika sätt genom åren. En gång i tiden kallades det “potatislov” men idag är höstlovet även känt som “läslov” för att uppmuntra till läsfrämjande aktiviteter. Såhär i mitten av lovet kan det dock behövas några små handfasta tips för att få sitta ostört så länge som möjligt med favoritboken, för både stora och små. Läsning är en underbar aktivitet men kräver lite koncentration, lugn och ro. Här följer de bästa tipsen för att ge dig själv och dina barn några extra guldstunder under läslovets sista dagar.

Läslov

Foto: Unsplash

1. Ta bort skärmar.
Skärmar är ju som bekant något som lätt pockar på uppmärksamheten, och det gäller såväl barn som vuxna. Stäng av notifications och lägg paddor och telefoner i ett annat rum eller i en låda, ligger de framme på bordet är det lätt att bli störd av minsta lilla blinkning eller ljud.

2. Gör lässtunderna mysiga för hela familjen.
Tänd ljus, sätt på lugn musik och koka te eller varm choklad. Kanske kan ni baka något tillsammans som är till för just lässtunden?

3. Läs inte bara på kvällen.
På kvällen är det lätt att man blir trött och somnar ifrån boken. Försök också att få in lässtunder under dagen, kanske på förmiddagen eller varför inte efter middagen?

4. Läs tillsammans.
Beroende på dina barns ålder kan det verkligen uppskattas att läsa någonting tillsammans. Kanske är det nu ni börjar ta er an Harry Potter-böckerna tillsammans? Eller varför inte Maud Mangolds spännande serie om Landet innanför?

5. Ge det tid.
Det tar tid att komma in i en bok, det sägs att det kan vara bra att ge en bok minst hundra sidor innan man avfärdar den. Kom överens med ditt barn om det är skeptiskt, kanske ska ni läsa tio eller tjugo sidor innan ni bestämmer om boken var något att ha?

Så, nu är det bara att tända lite ljus, brygga en kanna te och sjunka ner i favoritfåtöljen!

Glaspärleresan - Maud Mangold KÖP

Glaspärleresan - Maud Mangold

Pris: 139 kronor.

KÖP

Nästa bild
Harry Potter och De vises sten - J.K Rowling KÖP

Harry Potter och De vises sten - J.K Rowling

Pris: 180 kronor.

KÖP

Nästa bild
Nelly Rapp och Monsterakademin - Martin Widmark KÖP

Nelly Rapp och Monsterakademin - Martin Widmark

Pris: 119 kronor.

KÖP

Nästa bild
Narnia, Häxan och lejonet - C.S. Lewis KÖP

Narnia, Häxan och lejonet - C.S. Lewis

Pris: 102 kronor.

KÖP

Nästa bild
Dillstaligan, Konstkuppen - Jens Lapidus KÖP

Dillstaligan, Konstkuppen - Jens Lapidus

Pris: 99 kronor. (Nedsatt 23%)

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!