Mamma

Fick två par tvillingar – chansen är 1 på 10 miljoner

Efter att ha drabbats av ett flertal missfall trodde amerikanska Ashley Ness att hon inte kunde få fler barn – men hon hade inte kunnat ha mer fel.

Foto: Instagram @thec_squad2022

I slutet av juli välkomnade amerikanska Ashley Ness och hennes familj sina nya tillskott: två par identiska tvillingar.

“Bebisarna bestämde sig för att göra sin entré i världen tidigare än förväntat. Jag mår fantastiskt!” berättade Ashely för People efter förlossningen.

Fembarnsmamman kommer säkerligen ha mycket att göra framöver – men under en period trodde 35-åringen att hon inte skulle kunna får fler barn utöver sin äldsta dotter, åttaåriga Chanel, samt bonusbarnen Isaiah, 10, och Zayden, 7.

“Jag accepterade att jag hade välsignats med ett barn och jag behandlade hans pojkar som mina egna. Så jag tänkte ‘Mitt liv är komplett’, jag trodde aldrig att jag skulle få ett barn till”, berättar Ashley.

“En chock”

Ashley och hennes partner Val hade alltså gett upp tanken på att bli med barn igen när hon begav sig till gynekologen i februari för att förnya sitt preventivmedel. Då fick Ashley reda på att hon var gravid, något som hon beskriver som “en chock”.

Men överraskningarna slutade inte där: två veckor senare återvände Ashley för ett ultraljud och fick då redan på att hon väntade mer än ett barn.

“Ska jag ha tvillingar?” frågade hon barnmorskan, som svarade: “Jag vet inte” och avlägsnade sig från rummet.

“Jag var ensam i rummet och fick panik. Jag tänkte, ‘vad är det som pågår? Vad såg hon?'”, berättar Ashely. “Hon kom tillbaka och sa, ‘Det är faktiskt fyra bebisar här.'”

“1 på 10 miljoner”

Att bli gravid med två par tvillingar är otroligt ovanligt, berättar läkaren Ahmet Baschat på välrenommerade sjukhuset Johns Hopkins för People.

Enligt honom är oddsen för denna typ av graviditet “ungefär 1 på 10 miljoner. Om hon spelade på lotto och hade en sån här tur så skulle hon bli väldigt rik”, säger han och fortsätter:

“Vi ser många sällsynta saker här, men det här är första gången i hela min [30-åriga] karriär som jag är med om detta.”

Foto: Instagram @thec_squad2022

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!