Mamma

Gravida Sophia Anderberg om rädslan att få tillbaka tankarna kring ätstörningen

En graviditet kan vara påfrestande på flera sätt och den kroppsliga förändringen kan vara svår att förbereda sig på. Metro Modes tidigare bloggare Sophia Anderberg som tidigare lidit av en ätstörning berättar nu om rädslan för att graviditeten skulle locka tillbaka tankarna från den mörka tiden.

Foto: @fiaanderberg

Det är ingen hemlighet att kroppen förändras under en graviditet, något som kan vara tuffare för vissa än för andra. Metro Modes kroppspositiva bloggare Sophia Anderberg har precis gått in i vecka 27 och njuter till fullo av sin graviditet. Men något som oroade henne i början av graviditeten var tankarna från hennes förflutna. Sophia Anderberg som tidigare lidit av en ätstörning var rädd att tänket från det kroppsliga kontrollbehovet skulle lockas tillbaka.

”Jag ska vara ärlig med er, i början av denna graviditeten, var jag rädd. Men inte för själva viktuppgången, heller inte för den kroppsliga förändringen som skulle ske. Nej, jag var rädd för att ramla tillbaka i mitt gamla tänk. Att behöva ställa mig på vågen igen och att det i sin tur skulle trigga allt och alla känslor jag levde med när jag var som sjukast till att komma tillbaka. Jag var rädd för att detta skulle väcka tankar om bantning och hetsträning igen, jag var rädd att jag inte skulle kunna njuta av graviditeten utan att istället fokusera på att gå upp så lite som möjligt i vikt”, skriver Sophia i inlägget.

Sedan dagen då Sophia tog till hjälp för att ta sig ur sin ätstörningen har hon aldrig tittat tillbaka men rädslan tror hon kommer finnas kvar för alltid.

”Istället för den rädsla som jag i så många år levde med om att gå upp i vikt, kommer jag nog alltid leva med en liten rädsla av att falla tillbaka i min ätstörning”, skriver hon.

Läs hela inlägget här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!