Mamma

Här är namnen som INGEN döpte sina barn till 2021

Är du på jakt efter ett ovanligt namn att döpa ditt barn till? Då ska du kolla in den här listan över namn som inte ett enda nyfött barn fick 2021.

Foto: Unsplash

2021 var Alice det mest populära namnet att ge nyfödda flickor, en position som namnet nu har hållit i sex år. Det mest populära namnet för pojkar var Noah, vilket toppade listan även 2020.

Men vissa namn åtnjöt inte på långa vägar samma popularitet. Här är namnen som ingen gav sina nyfödda barn 2021:

Ulla

Ulla är en kortform av Ulrika, den feminina formen av Ulrik som är av tyskt ursprung och är sammansatt av orden “arvegods” och “mäktig”. 

Nästan 50 000 svenskar har Ulla som förnamn och även om 2021 inte var ett bra år för namnet så tippas det komma tillbaka på topplistorna under detta årtionde.

Åsa

Namnet Åsa har nordiskt ursprung och betyder “drottning av gudinnor”. Namnet var som allra vanligast bland nyfödda under 1970-talet och idag har drygt 37 000 personer i Sverige Åsa som tilltalsnamn.

Göran

Göran är en svensk form av Georg som kommer från det latinska namnet Geo´rgius, vilket ursprungligen är ett grekiskt namn med betydelsen “jordbrukare”. 

Idag har över 77 000 svenskar – varav 12 kvinnor – namnet Göran som tilltalsnamn. 

Staffan

Staffan är en nordisk ombildning av det latinska namnet Ste´phanus, vilket ursprungligen är ett grekiskt ord med betydelsen “krans, krona”. 

Namnet har använts i Sverige sedan slutet av 1300-talet och har funnits i almanackan sedan 1986. Det var just under 80-talet som namnet var som mest populärt och det är idag vanligast bland män mellan 40 och 60 år.

Nästan 12 000 svenskar har Staffan som förnamn idag.

Ingalill

Ingalill är en sammansättning av Inga och lill(a), alltså “lilla Inga”. Idag heter drygt 6000 svenskar Ingalill i förnamn.

Namnet var ett av de vanligaste kvinnonamnen en bit in på 1900-talet, men är numera mest vanligt förekommande som andranamn.

Källa: SVT, Svenska namn, Svenska Akademien

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!