Mamma

Hayden Panettiere om förlossningsdepressionen: “Trodde att det var något fel på mig”

Nyligen öppnade Hayden Panettiere upp om sin svåra förlossningsdepression i en intervju med E! News. “Jag önskar att jag hade vetat att jag behövde se upp för det”, säger skådespelerskan.

Foto: Instagram @haydenpanettiere

Hayden Panettiere, känd från Heroes och Scream 4, drabbades av förlossningsdepression efter att ha välkomnat sin dotter Kaya 2014. I en intervju med E! News berättar Panettiere att hon inte visste vad förlossningsdepression var, utan trodde att det var något fel på henne:

“Jag önskar att jag hade känt till förlossningsdepression. Jag önskar att jag hade vetat att jag behövde se upp för det. Jag trodde att det var något fel på mig, så jag tänkte, ‘Fireball kommer fixa det här!’. Och det gjorde inte det. Det funkar för ett ögonblick, men sedan gör det allt värre”, säger hon.

Var beroende av alkohol och opioider

I fjol bekände Panettiere att hon hade varit beroende av alkohol och opioider under flera års tid. I en intervju med People berättade stjärnan att hennes problem till slut hade blivit så grava att hon 2018 tvingades ta det svåra beslutet att skicka Kaya till sin pappa, Wladimir Klitschko, i Ukraina.

“Det var det svåraste jag någonsin gjort”, sa hon. “Men jag ville vara en bra mamma till [min dotter] – och ibland innebär det att släppa dem.”

Så småningom skrev Panettiere in sig på rehab där hon spenderade åtta månader och lärde sig att hantera sitt beroende. Idag vill hon sprida kunskap om förlossningsdepression så att andra slipper gå igenom det hon gjorde:

“Jag önskar att någon hade sagt till mig att [förlossningsdepression] var en möjlighet, att det är okej om du föder barn och inte omedelbart känner, ‘Herregud, jag älskar dig mer än något annat i hela världen!'”, säger hon till E! News. “Det är okej och inte onormalt om [din bebis] kommer ut och den är en klump och du känner, ‘Detta är som en galen liten varelse och jag kommer att älska den när jag lär känna den.”

Foto: Instagram @haydenpanettiere

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!