Mamma

Isabella Löwengrip om rädslan inför att bli mamma: “Jag var rädd att inte kunna älska ett barn”

I sommar i P1 öppnar bloggdrottningen, entreprenören och affärskvinnan Isabella Löwengrip upp om allt ifrån hennes stormiga barndom till komplicerade relation med sin pappa – men också om rädslan inför att bli mamma. Inte på grund av att det skulle begränsa hennes karriärmöjligheter eller ta mycket av Isabellas dyrbara tid, utan för att hon helt enkelt tvivlade på om hon skulle klara av att släppa in sina egna barn. 


I sitt sommarprat öppnar Isabella upp om känslostormen inför tanken på att bli mamma.

– Det fanns då ingen människa som jag någonsin släppt in på livet – som inte svikit mig.

Isabella flyttade hemifrån redan som 14-åring och har sedan dess klarat sig på egen hand – med långa perioder utan någon kontakt med stora delar av sin familj. Det är också den tuffa uppväxten och barndomen som fick Isabella att börja fundera över det faktum om hon skulle våga skaffa barn eller inte, förklarar hon i sommarpratet.

– Jag vet precis hur det känns att inte veta om man är kapabel till att kunna älska ett barn.

Men så träffade Isabella Odd, som hon kände sedan många år tillbaka och de två blev ett par. Odd ville bilda familj tidigt, vilket Isabella gick med på.

– Odd fick mig att känna mig trygg och jag kunde inte tänka mig en bättre pappa.

Och så kom första barnet, sonen Gillis och Isabella berättar att hon upplevde en kärlek hon aldrig upplevt tidigare när han föddes, och att hennes rädslor i och med det var som bortblåsta. 18 månader senare kom dottern Sally, med exakt samma känsla och Isabella fick familjen hon alltid saknat. Men tiden skulle visa att ett klassiskt svenssonliv inte var något för Isabella.

– Jag behövde något annat. Jag behövde få testa mina vingar fullt ut. Det var dags att försöka växa globalt med mina bolag och jag behövde inte få sura miner hemifrån när jag jobbade om kvällarna.

Där och då var skilsmässan med Odd ett faktum. I dag delar Isabella på tiden tillsammans med barnen med exmaken och bor i sitt hus på Lidingö. Med blomstrande bolag och resor runt om i värden samtidigt som Isabella just nu är i full gång med att bygga upp en byrå på plats i New York är det lätt att undra hur hon får ihop alla delar av livet?

– Jag har knappt varit mammaledig då vi varit mitt under en uppbyggnad av mitt skönhetsmärke. Så jag har ammat mig igenom styrelsemöten med barnen på kontoret.

Isabella understryker att de verkligen är lediga tillsammans när det väl står ledig tid på schemat.

– Mina styrkor som mamma är min energi, mitt eviga tålamod och min nyfikenhet. Mina dåliga kan jag göras en hel lista av. Jag glömmer datorer och barnens täckningar på biltaket och kör iväg och frågar ofta om vi kan vara upp en stund till.

I dag har Isabella kontakt med sin pappa efter många år utan någon relation alls. Något hon är väldigt glad för.

– Vi kommer nog aldrig få någon “vanlig relation” men jag är glad att vi har något. I dag har jag slutit fred med min barndom.

Lyssna på hela det inspirerande sommarpratet och lär känna Isabella Löwengrip som person här >> 

Foto: Pressbild av Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Källa: Sommar i P1 med Isabella Löwengrip 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!