Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Programledaren Jessica Almenäs ska iväg till Sydkorea för att jobba med OS och hon

Mamma

Jessica Almenäs kritiseras för att skada sitt barn – nu ger hon svar på tal

Programledaren Jessica Almenäs ska iväg till Sydkorea för att jobba med OS och hon kritiseras hårt för att hon lämnar sin sex månader gamla son hemma hos pappan. Nu ger hon svar på tal och bemöter kritiken med ett meddelande om jämställdhet. Heja Jessica, säger vi!

Foto: IBL/Eero Hannukainen

Jessica Almenäs har uppnått en av sina stora drömmar – nämligen att få jobba med OS. Nu får hon dock stor kritik för att hon väljer att åka till Sydkorea i en månad istället för att stanna hemma med sina tre barn och framförallt Sam, hennes yngsta barn som är sex månader. Jessica har nu valt att publicera ett inlägg på Instagram med en av kommentarerna hon fått. I kommentaren är det en kvinna som rasar över att Jessica väljer att åka och kallar henne för oansvarig och självisk, men även att hon skadar Sam psykiskt.

”En månad är en evighet för ett så litet barn. Du skadar honom psykiskt. Varenda barnpsykolog i världen skulle hålla med om att du gör fel mot honom just nu”, skriver kvinnan i kommentaren.

Kvinnan angriper även Jessicas val att inte amma sonen och kritiserar henne för att hon sagt att hon tycker att det är skönt att kunna ha en nanny. Jessica blir även kallad desperat och personen menar att hon inte förtjänar sina egna barn.

”Hade du varit en bra mamma hade du tackat nej alternativt tagit med Sam. Men nej, du är så desperat och mediakåt att du dumpar dina egna barn i en månad för att få spela programledare. Därför förtjänar du inte dina barn.”

Kvinnan påstår att Jessicas val att åka beror på låg självkänsla och att hon tycker synd om barnens pappor. Hela kommentaren summeras med att påstå att Sam kommer hata henne för alltid på grund av hennes val.

”Han kommer alltid att hata dig för att du skadar honom på detta sättet. Och det förtjänar du!”, avslutar kvinnan kommentaren.

Jessica har i inläggets bildtext gett respons på kommentaren, skriven av kvinnan som benämner sig som Sara. Hon tar upp sin medverkan i boken Dålig mamma eller superkvinna och reflekterar kring hur viktigt ämnet är.

”För jag gissar att ”Sara” inte har skickat ett sånt här mail till alla småbarnspappor som är här i Sydkorea och jobbar? I jämställdhetens namn liksom.”, skriver Jessica.

Jessica skriver också att hon inte tänker ursäkta sig för att hon tar möjligheten att jobba med en dröm hon haft under så lång tid. ”Kanske är det once in in a lifetime”, fortsätter hon. Hon reflekterar också över att ingen blev upprörd över att Sam tidigare var med henne på Kreta och då var ifrån sin pappa i tre månader. ”Men såhär är det, 2018, att vara kvinna och vilja ha både karriär och familj. Sorgligt ändå.”, avslutar Jessica sin text.

Kolla in hela kommentaren och Jessicas svar i inlägget nedan.

Jag har fått fanmail… Tänker på boken jag var med i, @daligmammaellersuperkvinna, och hur viktig den faktiskt är. För jag gissar att ”Sara” inte har skickat ett sånt här mail till alla småbarnspappor som är här i Sydkorea och jobbar? I jämställdhetens namn liksom. Tänker inte be om ursäkt för att jag har fått möjligheten att uppleva en mångårig dröm – att få jobba med ett OS. Kanske är det once in a lifetime. Och Sam har det bra, han har en alldeles underbar pappa i @falleman (ingen som var upprörd förresten när Sam var 3 månader och var med mig tre veckor på Kreta och inte träffade sin pappa..). Men såhär är det, 2018, att vara kvinna och vilja ha både karriär och familj. Sorgligt ändå.

Ett inlägg delat av JESSICA ALMENÄS (@jessicaalmenas)

Vi på Metro Mode önskar att alla kvinnor tyckte det var lika viktigt att peppa och lyfta varandra istället för att ge varandra kritik. Vi måste ju finnas där för varandra!

Källa: Femina

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Emelie Walles
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Evelina Andersson
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Jenny Sunding
Mode
Imane Asry
Hälsa
Sassa Asli
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Sara Che
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand