Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Julia Bergman om missfallet: Viktigt ämne att våga prata om

I slutet av december drabbades Julia Bergman av missfall för andra gången på ett halvår. “Det är så viktigt att prata om”, säger hon i en video på Instagram.

Foto: Instagram @juliabergman_

I juni förra året berättade tv-profilen Julia Bergman för sina följare på Instagram att hon hade fått missfall. För några veckor sedan hände det igen.

“Hade det på känn”

“Gravid igen… TRODDE VI…missfall igen och tänk att jag hade det på känn redan innan allt detta började”, skrev trebarnsmamman på Instagram förra veckan.

Hon berättade att hon hade fått ont i sidan av magen den 22:a december, något som gav henne en “dålig känsla”. Därefter följde flera vändor till gynakuten som ledde fram till det sorgliga beskedet:

“23 december, började blöda, som mens ungefär.. 25 december åkte in igen. Samma sak, ett hjärta som tickade på MEN man kunde se att blodet kom från livmodern. Det positiva då var att hjärtat tickade på friskt. 30 december var jag trött på blödandet (inga klumpar eller någonting, bara rinnande blod). Graviditeten var kvar men jag såg klart och tydligt att hjärtat inte slog mer. När läkaren bekräftade det jag såg så brast det… aj mitt hjärta “

“Känns som att det har varit tabubelagt”

Efter inlägget lade Bergman upp en video där hon uppmanade sina följare att dela med sig av sina egna erfarenheter kring missfall.

“För det första vill jag bara säga tusen, tusen tack till alla styrkehälsningar och allting som ni skickar till oss – det betyder supermycket. Och för det andra så är detta ett så viktigt ämne att våga prata om och våga öppna sig om för det är så himla, himla vanligt”, säger hon, och fortsätter:

“Jag tänker att med detta inlägg skulle vi kanske kunna hjälpa varandra och skriva hur det har varit för oss eller om man har en fråga eller någonting och folk får gärna svara på varandras kommentarer för att vi ska kunna hjälpa varandra helt enkelt. För det är så viktigt att prata om. Det känns som att det har varit så tabubelagt och det är ju jättekonstigt.”

Stort gensvar på Instagram

Bergmans video har fått ett stort gensvar och många av kommentarerna är skrivna av personer som har varit med om samma sak:

“Jag började läka när jag vågade prata om min historia. Och jag mår 100 ggr bättre av att ha delat med mig”, skriver en följare.”

“För varje kvinna som haft ett missfall är det ett förlorat barn. Det räknas inte som barn, medicinskt och juridiskt, men i våra hjärnor är det ett barn. Det spelar ingen roll om det var tidigt eller sent missfall, det är samma sorg ändå och det är viktigt att man får sörja”, skriver en annan.

Här är Bergmans video i sin helhet:

Källa:

Mama

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!