Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Kenza Zouiten öppnar upp om oron: ”Jag kommer inte klara att bli mamma”

Gravida Kenza Zouiten Subosic känner sig orolig över att inte vara förberedd när sonen föds. Nu berättar hon i podcasten “Kenza & Dani- När livet händer” att hon tycker det är svårt att veta vad man ska välja för saker till bebisen och hur man ska förbereda sig för att vara en bra mamma. I huvudet snurrar även katastroftankar om att något ska gå fel eller att hon inte ska klara av förlossningen. 

– Jag vet inte hur man tar hand om en bebis, säger hon i avsnittet.

 Foto: Instagram

När man ska bli mamma för första gången är det en hel del som ska förberedas, samtidigt som kroppen förändras och du psykiskt står för en stor förändring. I det senaste avsnitt av podcasten “Kenza & Dani- När livet händer” delar gravida Kenza Zouiten Subosic med sig om orostankarna som drabbade henne förra helgen.
–Jag går in i vecka 28 nu, det är bara två veckor kvar tills vecka 30 och då räknas man som höggravid. Jag började få panik, allting går för fort, jag tittade ner på min mage som är svinstor, och jag bara kände hur bra blev den såhär stor så snabbt, säger hon i avsnittet.

Bloggdrottningen berättar vidare om att hon vid flera tillfällen har fått svårt att andas då tankarna lett till att hon drabbats av panik.
– Det kändes som att jag hade en sten på mitt bröst och allting grundar sig i att jag känner att jag kommer inte klara det här. Jag kommer inte klara av att föda barn, jag kommer inte klara att bli mamma, vi är inte redo, säger Kenza och fortsätter:
– Han kommer skadas, han kommer dö i magen, han kommer dö plötslig spädbarnsdöd. Alla tankar kom på en och samma gång, jag kommer inte klara det här.

Det var när Kenza Zouiten Subosic skulle beställa hem saker till sonen som det slog henne att hon inte kände sig redo eftersom hon inte viste vilka produkter som var viktigast att välja.
– Det är så mycket som man inte vet och jag är så rädd att han kommer komma och jag står där och inte veta hur jag ska ta hand om honom. Just nu känner jag att jag har ingen koll, jag vet inte hur man tar hand om en bebis, säger Kenza.

Poddkollegan Danijela Pavica är själv nybliven mamma och födde sin dotter för två veckor sedan. Hon berättar att det mesta klarnar med tiden och menar att det inte är någon idé att stressa upp sig innan något skett.
– Det är otroligt mycket man inte vet. Jag vet inte ens hälften, jag tror att jag kommer lära mig typ tio grejer till snart. För varje dag så är det något nytt, så gå inte runt och ha panik över det, säger Danijela i avsnittet.

Kenza berättar även om hur graviditeten varit tuff för hennes kontrollbehov. Under nätterna drömmer hon mardrömmar om att sonen ska födas för tidigt och att hon inte ska vara redo.
– Det är en inre stress för jag känner att jag vill ha allting på plats innan han kommer, säger hon.

Kenza Zouiten Subosic känner sig också orolig för att inte ha kontroll under förlossningen, något som Danijela Pavica menar är en känsla som man måste kunna släppa på och istället försöka hitta ett sätt att njuta av förlossningen.
– Det är kommer aldrig att vara likadant som någon annans förlossning. Det blir vad det blir och du kommer inte att kunna styra över det, säger Danijela.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!