Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Kroppsaktivisten Cassandra Klatzkov: “Jag har en stark oro över att jag kanske aldrig kommer få barn”

Många av hennes vänner har barn och längtan har aldrig varit större. Nu berättar Metro Modes bloggare Cassandra Klatzkov om oron över att hon är singel och om tankarna kring insemination och nedfrysning av sina ägg. “Jag BEHÖVER bli mamma. Jag tänker på det här varje dag”, skriver hon.

Foto: Blogg/ Cassandra Klatzkov

Redan vid 28-års ålder började känslorna om att skaffa barn bli riktigt kraftiga för Cassandra. I dag är hon 31 år och flera av hennes vänner har barn: “Att få se de människor jag älskar gå in i den nya rollen som förälder och hur fantastiskt bra de är på det. Och hur underbara deras barn är. Att få se den villkorslösa kärlek som finns där på så nära håll. Såklart vill jag uppleva samma sak”.

Cassandra pratar om den “biologiska klockan” och berättar att hennes ägg en dag kommer ta slut och att hon dessutom har endometrios, en sjukdom som kan påverka fertiliteten. “Så svårt att beskriva den här längtan. Men den är real. Jag BEHÖVER bli mamma. Jag tänker på det här varje dag”, skriver hon på bloggen. Att skaffa barn själv har nu på senare år blivit ett andra alternativ för Cassandra. “Jag har aldrig tänkt att jag ska vara ensam i mitt föräldraskap – men varför?” Hon berättar också att oron ligger i att hon har varit singel i sju års tid: “Jag har så sjukt svårt att se att jag skulle förälska mig i en person som skulle bli kär i mig och som kan göra mig gravid eller vill skaffa barn med mig inom den närmaste tiden”.

Men nu har Cassandra tagit ett beslut som har gjort henne otroligt lättad: “För ett tag sen bestämde jag mig för att jag senast året då jag fyller 35 ska bli mamma. Om jag inte träffat någon då som vill ha barn med mig har jag bestämt mig för att jag ska bli mamma själv”

På bloggen berättar hon om den förväntade tvåsamheten och om tankarna gällande insemination och nedfrysning av sina ägg. In och läs hela Cassandras inlägg här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!