Mamma

Margaux Dietz om att sätta koppel på sonen: “För mig är det en no brainer”

Trafikerade gator och pigga barnsben kan vara en mardrömskombination för många mammor. Margaux Libermann Dietz oroas dagligen för att hennes son ska ta sig ut i gatan och berättar nu i ett blogginlägg om tankarna kring att sätta koppel på sitt barn.

 Foto: Margaux Libermann Dietz

Allt eftersom att barnen blir äldre och mer nyfikna kan det vara svårare att hålla koll, plötsligt springer de runt på trottoarerna bredvid de trafikerade vägarna. Margaux Libermann Dietz och hennes son Arnold älskar att ta promenader tillsammans i området där de bor. Margaux berättar nu i ett blogginlägg om hur hon oroas för att sonen plötsligt ska råka ta sig ut på gatorna i den trafikerade storstaden.

“Jag får sådana panikkänslor att han ska springa rakt ut i gatan. Jag såg det hända en mamma för någon vecka sedan på Odengatan. Hon blev så rädd och skrek och i sista sekund så vände barnet tillbaka skrattandes. För han förstod ju inte allvaret, det var verkligen två sekunder ifrån bussen…”, skriver Margaux i inlägget och fortsätter:

“Jag håller såklart Arnold stenhårt i handen och är försiktig, men jag blir ändå livrädd för att det ska hända och det kan hända den bästa”.

Detta har fått Margaux Libermann Dietz att fundera kring vad hon tycker om att sätta en sele eller ett koppel på sitt barn.

“Jag vet att det är debatt kring att koppla barn men för mig är det en no brainer i det här fallet”, skriver hon.

Hon berättar även att hon tidigare har kopplat sonen i handlederna men att det inte var något som sonen uppskattade. I kommentarsfältet berättar nu andra mammor om alternativ som finns för att hålla i barnen. Flera rekommenderar exempelvis en ryggsäck med rep.

Källa: www.Margaux.elle.se

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!