Mamma

Metro Modes bloggare Bisse: “Ingen ska behöva stå till svars för hur de ser ut”

Det var inte länge sedan som Metro Modes bloggare Jannike Ebbing, “Bisse”, delade med sig av något väldigt privat. När hon var mindre blev hon retad för sin kropp – kommentarer som spökade i hennes huvud många år och kom att prägla hennes ungdom. Och när hon för någon dag sedan la ut en bild på gravidmagen i sport-bh tog sig folk friheten att ifrågasätta hennes kropp.

metro-modes-bloggareFoto: Jannike Ebbing

– HUR kan ni känna ett så stort behov av att kommentera en tjej som är gravid och hur min kropp ser ut? Att min mage ser ut att vara alldeles för liten och att jag inte äter som jag ska, frågar Bisse på bloggen.

Bisse har tidigare delat med sig av att hon i ung ålder blev retad för sin naturligt smala kropp – något som fick henne att börja skämmas. I flera år tog hon på sig allt för många jazzbyxor och för stora jeans för att se större ut. Men även nu i vuxen ålder och som gravid får hon ta del av personer som tar sig friheten att kommentera hennes kropp. När hon la ut en bild på sig själv i sport-bh och shorts där gravidmagen syns fick hon direkt kommentarer om hur hon borde se ut och om det var någonting fel på henne.

– Med hormoner i kroppen så blev jag genast ledsen och tänkte men gud är jag för liten? Äter jag för dåligt? Blir så arg på mig själv att jag ens för någon minut tänkte på det och tog åt mig.

Alla ser olika ut – och ingen borde ta sig rätten att kommentera andras kroppar. Läs hela inlägget av grymma Bisse här!

Läs också: Min kropp, jag blev retad

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!