Mamma

“Mitt ex och hans flickvän stal mitt barns namn”

Alla har vi säkert någon gång hört talas om personer som fått sina idéer till barnnamn stulna av bekanta – men det här Reddit-inlägget tar verkligen konceptet till nästa nivå!

Foto: Shutterstock

Det var i slutet av augusti som en kvinna bad Reddit om råd efter att ha besökt sin dotters far. I inlägget förklarar kvinnan att hon och mannen (numera hennes vän) hade haft en kort romans för flera sedan, vilket resulterade i deras nu tioåriga dotter.

“En chock”

När mannen nyligen fick barn med sin nuvarande flickvän, som han börjat dejta för fyra år sedan, gjorde inläggets författare sitt bästa för att skapa god stämning inför barnets ankomst – bland annat genom att erbjuda sig att sitta barnvakt om det skulle behövas.

“Jag tyckte att allt var jättebra och var glad för min dotters skull att hon skulle få ett syskon eftersom hon alltid velat det och jag inte är intresserad av att skaffa fler barn”, skriver kvinnan.

Men när det äntligen blev dags för dottern att träffa sitt nya syskon på sjukhuset gick mötet knappast som förväntat:

“När de presenterade oss för bebisen fick jag en chock. De hade använt mitt barns namn. [Flickvännen] verkade inte ens ha något problem med detta när hon stolt presenterade bebisen. Min vän verkade obekväm och mötte inte min blick.”

Blev utslängd från sjukhuset

Inläggets författare berättar vidare att hennes vän bad henne att “inte överreagera”, medan hans flickvän sa att hon “inte förstod vad problemet var och att det var ett fint namn”. De nyblivna föräldrarna förklarade också att de inte ämnade använda ett mellannamn eller smeknamn som tilltalsnamn på barnet.

För kvinnan blev detta för mycket:

“Jag sa till dem att de var löjliga och inte kunde göra så här. Sedan sa jag till flickvännen att jag ärligt talat tyckte att det här var obehagligt. Jag sa till min kompis att han saknade ryggrad om han gick med på detta. Han försökte föreslå att vår dotter kunde använda ett smeknamn eller något men jag avfärdade genast det och frågade varför det skulle vara mer rimligt att en flicka som har använt sig av det namnet i ett decennium skulle göra så, istället för en bebis som ännu inte har en aning om vad ett namn är.”

Det olyckliga mötet slutade med att kvinnan blev utkastad från sjukhusrummet efter att flickvännen kallat hennes beteende för upprörande.

“Kanske var jag lite för hård mot henne när hon precis fött barn. Det är bara så j-a konstigt”, avslutas inlägget.

“Självklart är det obehagligt”

Kvinnans inlägg har tusentals kommentarer – och de flesta tycks stå på frågeställarens sida:

“Från en utomståendes perspektiv verkar det som om hon försöker ersätta sin partners kärlek till sin dotter med hans nya bebis. Självklart är det obehagligt”, skriver en person.

“De höll det här hemligt av en anledning”, skriver en annan person. “Han skämdes av en anledning. Att ha samma för- och efternamn kommer att orsaka problem för de här tjejerna hela livet, särskilt som de har samma pappa. I vanliga fall skulle ha jag känt mer sympati för en kvinna som precis fött barn men hon verkade avsiktligt kall och grym mot din dotter (hennes styvdotter) efter att ha gjort detta.”

En tredje gav följande råd:

“Jag föreslår att du kollar upp om du kan ändra din dotters efternamn till ditt eget efternamn (eller åtminstone föreslå att hon kan göra det när hon är tillräckligt gammal). Då har de åtminstone inte exakt samma namn, och hon kan få lite distans från sin obehagliga pappa.”

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!