Mamma

Naomi Campbells kommentar om adoption rör upp starka känslor på Twitter

Supermodellen Naomi Campbell kritiseras för ett uttalande om adoption i brittiska Vogue, då flera har uppfattat hennes kommentar som nedvärderande. “Jag var mina föräldrars barn”, twittrar en person.

Foto: REX/Steve Meisel

I en ny intervju med brittiska Vogue ger Naomi Campbell, 51, en inblick i hur hennes nya liv som mamma ser ut efter att hon förra året välkomnade en liten dotter:

“Hon är den största välsignelsen jag någonsin kunde föreställa mig. Det är det bästa jag någonsin gjort”, säger Campbell i intervjun.

Supermodellen berättar även att hennes nu nio månader gamla dotter, i motsats till det många antagit, inte är adopterad: “Hon är inte adopterad – hon är mitt barn”, säger Campbell till magasinet.

Blir kritiserad på Twitter

Nu har flera användare på Twitter kritiserat Campbell för uttalandet, som de anser är kränkande både för adopterade personer och personer som väljer att skaffa barn via adoption.

“Ett adopterat barn är också sitt mors barn – de delar bara inte samma genetiska material”, twittrade en person.

“‘Hon är inte adopterad, hon är mitt barn’ Jag älskar dig Naomi Campbell och inte för att vara petig… men låt mig lära dig en sak: om du adopterar ett barn, så är det barnet ditt. Jag vet inte om det är för svårt att förstå men… ja. Adopterade barn blir söner och döttrar”, skrev en annan.

En tredje användare, som själv är adopterad, passade på att ge sitt perspektiv:

“I egenskap av en adopterad person, låt mig klargöra en sak: Jag var mina föräldrars barn. Den enorma ansträngning som krävs för att adoptera, älska och uppfostra ett barn är inte annorlunda. Det kanske är mer intensivt för att det är svårare. De var noga med att berätta det för mig.”

Källa: Bustle

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!