Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Ny app gör det enklare för dig som är gravid att få sitta på tunnelbanan

Att som gravid få en sittplats på bussen eller i tunnelbanan är inte alltid det enklaste, speciellt inte om vagnen är överfull. I Tokyos lokaltrafik försöker man nu råda bot på problemet med en app. 

Foto: freestocks.org & Manki Kim/Unsplash
Källa: The Japan Times

Om du tycker att Stockholms tunnelbana är fullsatt så ska du testa att hoppa på en vagn i Tokyo under rusningstrafik… För att som gravid slippa letandet efter en ledig sittplats testas nu ett nytt system i Tokyos tunnelbana som länkar samman gravida kvinnor med personer som kan tänka sig att ge upp sin plats, men som ofta missar dessa kvinnor “eftersom de är upptagna med sina telefoner”, skriver de tre företagen som står bakom testet i ett pressmeddelande.

I testet, som utförs i en app, kan gravida kvinnor skicka ett meddelande till de personer som har förregistrerat sig som “supportrar” i appen. Meddelandet når bara dem som är i närheten på tåget och som kan ge upp sin plats genom att de har specificerat sin exakta plats så att kvinnorna kan komma dit. Tanken är även att systemet i förlängningen ska kunna användas för handikappade och äldre personer. Om och när appen kommer att rullas ut brett är ännu inte klart, men det låter som en tjänst vi skulle behöva här i Sverige också!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!