Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Ny studie: Påverka ditt barns IQ genom att prata med dem

Alla barn är olika. Vissa barn är mer pratglada än andra, men enligt en ny studie borde man lägga stor vikt i hur man pratar med sina barn. Det kan nämligen påverka deras framtida IQ.

prata-barn-studie Foto: Pexels

Konversera mera! Släng dig inte endast med enstaka ord – kommunicera på riktigt. Det är viktigt för deras framtida ordförråd, trots att barnen är små och inte använder riktiga ord än. I åldern 18 – 24 månader börjar de nämligen uppmärksamma vokabulär för att senare kunna formulera hela meningar. Så om du gör det så främjar du barnets kognitiva förmåga och deras språkkunskaper förbättras.

Studien, publicerad i Pediatrics, har gjorts på barn i åldrarna 18 månader till två år. Barnen har observerats när de kommunicerat med vuxna under åren och vid åldern nio till 14 år testades deras IQ och språkkunskaper. Det visade sig att de barn som lyckades hålla igång sina samtal tidigt i genomsnitt presterade 14-27 procent bättre på IQ-test. De hade även större verbal förståelse och ett bättre ordförråd.

Det är så häftigt hur vi genom att bara prata med våra barn kan påverka deras framtid så positivt. Men känn ingen press – låt det bli en del av vardagen och en kul grej för hela familjen att ta del av!

Källa: Elle

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!