Mamma

Populära barnnamn 2019 – här är de otippade amerikanska trenderna!

Kungliga namn och “gender swapping” är populärt 2019 – i alla fall om vi ser till den amerikanska sajten Babycenters senaste undersökning. Ute efter namninspiration? Här är de otippade trenderna och namnen som spås bli extra stora i USA.

Foto: Unsplash/ @michal9335 & IBL 

Det är sajten Babycenter som har gjort en trendspaning bland barnnamn som de tror kommer vara extra populära kommande år. Namn från populära skomärken, “power-couples” och unga kungligheter ser vi enligt undersökningen träda fram allt mer i USA. Efter att Meghan Markle gifte sig med prins Harry ökade nämligen namnet Meghan i raketfart med hela 49 procent! Samma sak hände när prins William och Kate Middleton döpte sin son till Louis Arthur Charles. Därefter klättrade namnet Louis på namnlistan med 17 procent.

Nike-skor som Jordan och Max men också Van, från skomärket Vans, har blivit allt mer populära namn. Amerikanska föräldrar inspireras också allt mer av amerikanska sydstater. Memphis, Nash och Tennesse är några av dem som har ökat i popularitet.

En annan rolig trend den amerikanska sajten utmärker är att föräldrar bryter mot normen och gör så kallad “gender swapping”, det vill säga att en flicka döps till ett traditionellt pojknamn och en pojke får ett typiskt flicknamn. Till exempel har namnen Max och Tyler blivit mer populära som tjejnamn.

Om trenderna och namnen kommer till Sverige kan vi ännu inte avgöra, men lite extra namninspiration skadar väl aldrig?

Källa: SvD Perfect Guide

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!