Mamma

Rachel “Yoga girl” Bråthen om sin medverkan i “Efter fem” – “Kändes som ett bakhåll”

Rachel Bråthen, även känd som “Yoga girl”, väckte stor uppmärksamhet när hon valde att föda barn helt utan kontakt med vården. När hon nyligen medverkade i “Efter fem” blev inte besöket som hon tänkt sig och hon skriver nu på sociala medier att hon kände sig lurad efteråt.

Foto: TV4

Rachel Bråthen väckte stor uppmärksamhet när hon berättade om sitt val att föda sitt andra barn hemma, efter en så kallad “vild graviditet” där hon valde att avstå all kontakt med mödravården.

Visade tidningsartiklar om dödsfall

Under söndagen gästade hon tv-programmet “Efter fem” och under intervjun visade programmet upp tidningsartiklar om barn som dött i samband med hemförlossningar. “Efter fem” bjöd också in Eva Nordlund, ordförande för Svenska barnmorskeförbundet, att medverka i programmet. Hon uttryckte vikten av att ha en barnmorska närvarande vid en förlossning. “Det är klokt att ha en barnmorska, tycker jag som ordförande i barnmorskeförbundet. Det kan vara till stor hjälp”, säger hon i programmet.

Upplevdes som ett bakhåll

Nu skriver Rachel Bråthen om hur hon upplevde sin medverkan i programmet på sociala medier. Hon är bland annat kritisk till att hon upplever att hon och barnmorskan som medverkade ställdes emot varandra. Hon skriver också på Instagram att hon hade varit tydlig med att hon inte var intresserad av någon debatt om vilda graviditeter, och att hon inte önskade medverka i en “negativ” intervju. “Stunden de visade rubrikerna funderade jag på att resa mig och gå. Det kändes som ett bakhåll”, skriver hon bland annat om upplevelsen. Hon förtydligar också att hon inte är emot barnmorskor, men att hon tycker att det är viktigt att de lyssnar på gravida kvinnor och låter dem göra sina egna val.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!