Mamma

Så fixar du en personlig present till mamma på söndag

På söndag är det Mors dag, och vi letar med ljus och lykta efter den mest personliga present vi kan ge för att förgylla hennes dag. Spotify tipsar om hur du komponerar en unik och personlig spellista i present.

Foto: Unsplash & Pexels

Vi vet alla hur musik kan påverka oss, väcka minnen till liv och starka känslor. Efter ett långt år som präglats av avstånd och distans kanske det är lite extra viktigt med personliga presenter och extra omtanke. En personlig spellista till mor på söndag leder garanterat till glädjetårar!

Idéer på olika personliga spellistor till din mamma

 • Listan som påminner om er två: Vilka är låtarna som både du och din mamma älskar? Låtarna ni brukar sjunga med i tillsammans eller som ni delar gemensamma minnen till? Samla dessa i en lista och ge henne en lista ni båda kan lyssna på när ni saknar varandra.
 • Visa att du lyssnat: Samla låtarna du vet att din mamma älskat genom åren, vissa av dem kanske hon själv till och med glömt bort. Har hon berättat om sin första idol, sina bröllopslåtar eller låtarna hon dansade till som ung? Visa att du lyssnat på henne och samla dessa i en riktig mamma-lista!
 • Berätta något genom låtarnas titlar: En populär trend det senaste året har varit att skapa och dela en spellista med personliga budskap till någon man tycker om. Genom låtarnas titlar kan man alltså berätta något man inte riktigt vågar (se bild nedan) eller liknande. Passa på att överraska din mamma med en kärleksfull hälsning. 

Glöm inte att ge spellistan ett omslag: Gör spellistan ännu mer personlig genom att välja en egen bild. Scrolla upp överst i listan, klicka på de tre punkterna längst upp, välj “redigera” och sen “ändra bild”.

Hur du gör en personlig spellista, steg för steg:

 1. Öppna Spotify och gå till ditt bibliotek och leta efter “+” eller “Skapa spellista”
 2. Döp listan och välj en egen bild
 3. Lägg till alla låtar, välj ordningen med omsorg
 4. När du känner dig färdig, scrolla överst till listan och klicka på de tre punkterna överst. Välj “Dela”, och skicka listan till din mamma med en kärleksfull hälsning

Sista-minuten-tips: 

 • Färdiga mamma-listor: På Spotify finns det idag redan över 8 miljoner(!) spellistor tillägnade just mammor. Sök upp någon av dem, kanske genom sökningen “mors dag”, “mothers day” eller bara “mama” och välj en du tror hon skulle uppskatta. Spotifys spellistor “Mother’s Day Love” och “Till fina mamma” är två exempel på listor med låtar som lyfter och hyllar alla mammors styrka och kärlek där ute.
 • Släpp in mamma i din värld: Välj ut din egen favoritspellista i ditt bibliotek och dela den med din mamma. Förhoppningsvis får hon några nya favoritlåtar i present och på köpet kanske hon får chans att lära känna dig lite bättre genom låtarna du älskar.
 • Dela din spellistehyllning på Instagram och glöm inte tagga din älskade mamma. Det perfekta sättet att leverera spellistan på ett överraskande och roligt sätt, och samtidigt visa uppskattning. 

Till småbarnsmamman:

 • Moderna vaggvisor: Gör nattningen till en mysig stund för hela familjen och lyssna tillsammans på Timbuktus och Mapeis samling av moderna vaggvisor med titeln “Lullabies”. Musiken är framtagen tillsammans med sömnexperten Helena Kubicek Boye och skriven för att locka till lugn – en gåva för hela familjen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!