Mamma

Saker förskolepersonalen stör sig på att föräldrar gör

Föräldrar har ofta mycket åsikter om barnens förskola, men vad många inte tänker på är det andra perspektivet. Förskolepedagogerna får ofta kämpa med kravstora föräldrar. Nedan listar vi 7 saker som personalen stör sig på att föräldrar gör.

Foto: Shutterstock

Vad är det då föräldrar gör som kan vara störande för personalen? Det kan handla om allt från att komma för sent vid hämtning eller lämna barnet i opraktiska kläder som inte fungerar för utelek. Nedan listar vi samtliga 6 saker som förskolepedagoger stör sig allra mest på.

  • När föräldrar inte passar tider

Det uppskattas inte när man dag efter dag rusar in med barnet mitt i frukosten eller kommer för sent för femtioelfte gången. Saker kan alltid hända som gör att man missar tiden, men skriv då och upplys förskolan så att de är förberedda och kan planera verksamheten.

  • När föräldrar skickar sjuka barn till förskolan

Ett annat störningsmoment är när föräldrar skickar uppenbart sjuka barn till förskolan – och ännu värre – bli sura när barnen skickas hem.

  • När det inte finns funktionella kläder till barnen

Det är superviktigt att barnen har kläder som lämpar sig för väder och vind, såväl som ombyten. Skicka inte heller barnen i kläder som är krångliga för barnet att leka i eller tt ta av vid toalettbesök och blöjbyten.

  • När föräldrar dröjer sig kvar vid hämtning och lämning

Det är viktigt att du som förälder inte gör avskedet jobbigare än nödvändigt för ditt barn, dröj dig inte kvar i onödan. Det riskerar bara att bli jobbigare för pedagogerna.

  • När föräldrar inte meddelar ledighet och sjukfrånvaro

Det är vitkigt att pedagogerna vet när ni ska vara lediga och när ni är sjuka, så att de neklare kan planera verksamheten! Personalen ska inte behöva ringa och fråga var ni är!

  • När föräldrar bara tror att förskolan är barnpassning

Förskolepersonalen stör sig också på när föräldrar inte förstår att det faktiskt bedrivs pedagogisk verksamhet på förskolan, det är inte bara barnpassning!

  • När föräldrar håller på med mobilen

Men något som kanske stör personalen allra mest är när föräldrar inte kan lägga undan telefonen vid hämtning och lämning. Kom ihåg att barnet ofta har längtat efter dig hela dagen, ha uppmärksamheten riktad åt rätt håll!

Källa: Expressen, Quora

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!