instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mamma

Stor guide: Allt du behöver veta för att planera den ultimata babyshowern

Av: Metro Mode

Många månaders väntan går mot sitt slut, men innan dina vänner får sitt efterlängtade barn är det trevligt att bjuda in till en babyshower. I den här guiden hittar du allt du behöver veta för planeringen av den härliga bebisfesten. 

Foto: Instagram @orangedolly / unsplash

Vad är en babyshower?

Ursprungstanken med babyshowers var att den blivande mamman skulle få ta del av andra mammors erfarenheter och råd kring att få barn. Hon skulle också ”duschas” med presenter till den kommande bebisen (därav “shower”). Idag kan en babyshower se ut på många olika sätt men det viktigaste är att det blir en trevlig stund för mamman, och eventuellt hennes partner, tillsammans med vänner och andra nära. I länder som USA har det länge varit populärt att anordna babyshowers och trenden växer allt mer även här i Sverige.

Även för pappor?

Om det finns två föräldrar kan du såklart göra babyshowern mer modern och överraska eller bjuda in båda två till en mysig fest. I USA anordnas ibland även dadchelors (eller man showers) som är ett tillfälle för den blivande pappan att få festa med kompisarna “en sista gång” innan bebisen kommer.

När ska man ordna babyshowern?

Du som ska arrangera en bebisfest till en blivande mamma gör rätt i att börja planera i god tid. Vanligtvis hålls babyshowern någon gång mot slutet av graviditeten, efter vecka 30, men tänk på att inte planera in den alltför sent. Många bjuder in vänner, arbetskollegor och släktingar till en överraskningsfest, men i vissa fall passar det bättre om de blivande föräldrarna vet om att det ska bli babyshower (överraskningar är inte alltid optimalt när man väntar barn). Du känner din vän/dina vänner bäst och vet vad de skulle föredra.

Här nedanför hittar du tips för maten, dekorationerna, lekarna och andra delar som kan ingå i en babyshower.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår