Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Studie: Arvet från mamma till dotter skapar de starkaste banden

Är din mamma den första du ringer när du behöver råd och den bästa vännen du alltid kan räkna med? Känner du att det inte finns någon annan som förstår dig lika bra som din mamma? Forskning visar att det finns vetenskapliga bevis för dessa känslor och att det sitter i hjärnan!

Foto: Unsplash

Brukar din mamma kunna läsa av dig och ditt sinneshumör redan innan du sagt något? Och kan det vara så att din mamma är den första du vill ha stöd ifrån när du är ledsen? En amerikansk studie visar att döttrar ärver vissa delar av hjärnan från sin mamma, framför allt det området som styr minnet (hippocampus) samt den del som styr våra känslor (amygdala). Forskning visar att det finns stora likheter i dessa delar i hjärnan hos mamma och dotter. Att döttrar ärver delar från amygdalan, vilket är den del som reglerar våra känslor, betyder också att depressioner ofta kan gå i arv från mamman.

I rapporten som är publicerad i Journal of Neuroscience menar forskarna att ”associationen var betydligt större än den mellan mor och son, far och dotter samt far och son”.

Så om du ofta undrat varför din mamma tycks kunna läsa av ditt känslomässiga tillstånd så pass bra är det förmodligen för att hon kan relatera till dig (bättre än någon annan!).

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!