Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

Studie visar: 2 timmar efter förlossning gör mamman det här

En ny studie visar att mamman sminkar sig inom två och en halv timme efter sin förlossning. Enligt undersökningen är det sociala medier som påverkar. 

efter-forlossningenFoto: Unsplash

I en ny brittisk studie som 2000 kvinnor deltog i, gjord av skönhetsföretaget Cosmetify, visar att kvinnor som ska föda är måna om sitt utseende i samband med förlossningen. Studien visar att hälften av kvinnorna som deltog i undersökningen (i åldrarna 18 till 31) valde att göra något skönhetsfix innan förlossningen. Det kunde röra sig om allt från att fixa naglarna – till att fixa håret timmarna innan.

I studien framgick även att mammorna sminkade sig inom två och en halv timme efter förlossningen. De fick svara på varför de prioriterade att fixa sig direkt efter och svaren skilde sig något åt. Majoriteten av de tillfrågade, 31 procent, angav att de ville se bra ut framför kameran. Av de tillfrågade var det 26 procent som svarade att de ville se presentabla ut när nära och kära besökte de – 22 procent sminkade sig för att se mindre slitna ut.

Något annat som framgick av studien var att mer än hälften kände press över att se bra ut efter att ha fött barn – där sociala medier var en påtryckande faktor. Vissa av kvinnorna angav att de även känner press från nära och kära.

Källa: Elle, Harpers Bazaar

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!