Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

6 kända kvinnor delar med sig – läs om svårigheterna med att få barn

Att bli gravid är inte så enkelt som man kanske kan tro. Det är dessutom ett samtalsämne som det sällan pratas om, vilket är en bidragande faktor till att det för många ses som ett tabubelagt ämne att prata om. Nedan kan du läsa om sex kända kvinnor som själva upplevt hur svårt det faktiskt kan vara att få barn.

Foto: Getty images 

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen och John Legend har dottern Luna och sonen Miles tillsammans. I en intervju med InStyle berättar Chrissy Teigen om svårigheterna de haft med att skaffa barn. Paret bestämde sig efter ett tag att ta hjälp av IVF, men fick missfall på första försöket. På det andra försöket kom dottern Luna och tidigare i år föddes sonen Miles, som också kom till med hjälp av IVF.

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker Matthew Broderick har tre barn tillsammans, varav deras första föddes 2002. Sju år senare föddes deras tvillingdöttrar, men via en surrogatmamma. Innan tvillingdöttrarna föddes hade paret försökt bli gravida under en längre tid. I en intervju med Vogue delar Sarah Jessica Parker med sig om hur hon upplevde att få barn via en surrogatmamma: ”Jag tror att den största skillnaden var att inte kunna fira glädjande händelser eller dela oron kring alla kontroller. Väntan var också annorlunda. Det tog så lång tid innan vi kunde berätta för någon att vi väntade barn”.

Michelle Obama

I Michelle Obamas nysläppta självbiografi berättar hon bland annat om de svårigheter med att få barn, som hon och Barack Obama har haft. Efter flera missfall bestämde sig paret att ta hjälp av IVF och har nu två döttrar tillsammans. När Michelle Obama intervjuas av Dagens Nyheter berättar hon om problematiken med att det inte pratas tillräckligt mycket om missfall och att hon tror att många döljer att de fått missfall och att de tar det som ett personligt misslyckande.

Beyoncé

När Beyoncé och maken Jay-z drabbades av missfall så pratade de inte om det till en början. Det var först två år efter missfallet, i dokumentären “Life Is But A Dream”, som de delade med sig om det de varit med om. I dokumentären berättar Beyonce att missfallet var det sorgligaste hon varit med om och att musiken fungerade som terapi under den tuffaste tiden.

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow och exmaken Chris Martin har två barn tillsammans. När de försökte få ett tredje barn slutade det i ett missfall, vilket Gwyneth Paltrow beskriver som en “hemsk upplevelse” i en intervju med Daily Mail. Hon berättar även att hon på grund av missfallet drabbades av komplikationer som höll på att kosta henne livet.

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli har fyra barn, varav en föddes alldeles nyligen. Men innan hon blev gravid med sitt fjärde barn fick hon gå igenom nio missfall. I en intervju med Femina berättar att hon inte haft svårt att bli gravid, men att det verkar som att kroppen stött bort fostren. ”Det första missfallet var värst, vid andra har man ju gått igenom processen en gång. Det var också bara det första som var ett ”riktigt” missfall, som man tänker sig, med blödning och smärta. Vid de andra har det varit ”missed abortion” – man har sett vid ultraljud att hjärtat har slutat att slå bara.”, sa hon i till Femina.

 

Källa: Elle

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!