Artikeln innehåller annonslänkar
Mamma

6 kända kvinnor delar med sig – läs om svårigheterna med att få barn

Att bli gravid är inte så enkelt som man kanske kan tro. Det är dessutom ett samtalsämne som det sällan pratas om, vilket är en bidragande faktor till att det för många ses som ett tabubelagt ämne att prata om.

Foto: Instagram @sjp/@chrissyteigen

Nedan kan du läsa om sex kända kvinnor som själva upplevt hur svårt det faktiskt kan vara att få barn.

Källa: Daily Mail

Chrissy Teigen KÖP

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen och John Legend har dottern Luna och sonen Miles tillsammans. I en intervju med InStyle berättar Chrissy Teigen om svårigheterna de haft med att skaffa barn. Paret bestämde sig efter ett tag att ta hjälp av IVF, men fick missfall på första försöket. På det andra försöket kom dottern Luna och 2018 föddes sonen Miles, som också kom till med hjälp av IVF.

I oktober 2020 drabbades Chrissy Teigen av ännu ett missfall. Hon delade med sig på Instagram av förlusten vilket du kan läsa mer om nedan.

Läs även: Chrissy Teigen och John Legend förlorar sin bebis efter kompikationer i graviditeten.

KÖP

Foto: Instagram @chrissyteigen

Nästa bild
Sarah Jessica Parker KÖP

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker Matthew Broderick har tre barn tillsammans, varav deras första föddes 2002. Sju år senare föddes deras tvillingdöttrar, men via en surrogatmamma. Innan tvillingdöttrarna föddes hade paret försökt bli gravida under en längre tid. I en intervju med Vogue delar Sarah Jessica Parker med sig om hur hon upplevde att få barn via en surrogatmamma: ”Jag tror att den största skillnaden var att inte kunna fira glädjande händelser eller dela oron kring alla kontroller. Väntan var också annorlunda. Det tog så lång tid innan vi kunde berätta för någon att vi väntade barn”.

KÖP

Foto: Instagram @sarahjessicaparker

Nästa bild
Michelle Obama KÖP

Michelle Obama

I Michelle Obamas självbiografi berättar hon bland annat om de svårigheter med att få barn, som hon och Barack Obama har haft. Efter flera missfall bestämde sig paret att ta hjälp av IVF och har nu två döttrar tillsammans. När Michelle Obama intervjuas av Dagens Nyheter berättar hon om problematiken med att det inte pratas tillräckligt mycket om missfall och att hon tror att många döljer att de fått missfall och att de tar det som ett personligt misslyckande.

KÖP

Foto: Instagram @michelleobama

Nästa bild
Beyoncé KÖP

Beyoncé

När Beyoncé och maken Jay-z drabbades av missfall så pratade de inte om det till en början. Det var först två år efter missfallet, i dokumentären “Life Is But A Dream”, som de delade med sig om det de varit med om. I dokumentären berättar Beyonce att missfallet var det sorgligaste hon varit med om och att musiken fungerade som terapi under den tuffaste tiden.

KÖP

Foto: Instagram @beyonce

Nästa bild
Gwyneth Paltrow KÖP

Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow och exmaken Chris Martin har två barn tillsammans. När de försökte få ett tredje barn slutade det i ett missfall, vilket Gwyneth Paltrow beskriver som en “hemsk upplevelse” i en intervju med Daily Mail. Hon berättar även att hon på grund av missfallet drabbades av komplikationer som höll på att kosta henne livet.

KÖP

Foto: Instagram @gwynethpaltrow

Nästa bild
Charlotte Perrelli KÖP

Charlotte Perrelli

Charlotte Perrelli har fyra barn, varav en föddes alldeles nyligen. Men innan hon blev gravid med sitt fjärde barn fick hon gå igenom nio missfall. I en intervju med Femina berättar att hon inte haft svårt att bli gravid, men att det verkar som att kroppen stött bort fostren. ”Det första missfallet var värst, vid andra har man ju gått igenom processen en gång. Det var också bara det första som var ett ”riktigt” missfall, som man tänker sig, med blödning och smärta. Vid de andra har det varit ”missed abortion” – man har sett vid ultraljud att hjärtat har slutat att slå bara.”, sa hon i till Femina.

Här kan du läsa mer om Charlottes tuffa graviditet med sonen Alvin.

KÖP

Foto: Instagram @charlotteperelli

Nästa bild
Celine Dion KÖP

Celine Dion

Celine Dion har också genomgått missfall. Hon fick gå igenom sex IVF-behandlingar och akupunktur för att öka chanserna för graviditet innan hon blev gravid med tvillingar som föddes 2010.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!