Mamma

Tess Montgomery: “Jag måste uppfostra en man som inte ser det kvinnliga könet som svagare”

Vi på Metro Mode längtar efter en tid då internationella kvinnodagen inte längre behövs. Vår bloggare Tess Montgomery ser att hon, som mamma till en liten son, har en viktig roll i att förändra samhället så att det inte längre är ett kön som anses bättre än det andra. 

Foto: Instagram/@tessmontgomery & tessm.metromode.se

I ett starkt inlägg på sin blogg konstaterar Tess att rollen som mamma till sonen Ace kommer att vara utmanande, hon och alla andra föräldrar ska uppfostra en generation pojkar som inte lägger värde vid ett kön och som ser olikheter utan att döma utifrån dem:

“Jag som mamma har en otroligt svår uppgift framför mig. Den enormt viktiga uppgiften att uppfostra en liten man till att hjälpa till att göra internationella kvinnodagen överflödig. En man som inte ser det kvinnliga könet som svagare eller tycker att tjejer ska jobba hårdare för att bevisa sig själva. Inte att kvinnor att bättre, inte att någon är bättre än någon annan – att vi alla är lika mycket värda, lika viktiga, har samma rättigheter och ska behandlas på samma sätt.”

Läs hela inlägget här där Tess bland annat berättar vad hon, och andra mammor som firar brittiska mors dag på söndag den 11 mars, kommer att göra för att uppmärksamma att det ojämlika samhället är förlegat och att vi nu måste fokusera på annat än att kämpa mot varandra.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!