Mamma

Tess Montgomery om första tiden som mamma: “De tre första månaderna var jobbigast”

Att gå från att inte ha något barn till att plötsligt vara mamma är intensivt, speciellt när livet inte blir som man har tänkt sig. Metro Modes bloggare Tess Montgomery delar med sig om hur kämpigt de tre första månaderna som nyfödd-mamma var.

Foto: Instagram @tessmontgomery

Att få barn är för många det finaste som finns! Men livet som mamma är inte alltid enkelt. I ett inlägg på sin blogg uppmärksammar Metro Modes bloggare Tess Montgomery att livet inte alltid är frid och fröjd som småbarnsförälder och att det är okej att känna att det är jobbigt den första tiden.

För Tess var det nämligen så. De första tre månaderna tyckte hon var väldigt jobbiga eftersom hon inte upplevde det där fantastiska mammalivet hon hade föreställt sig. Tess, som är både en stor bloggare och modell, är van vid att ständigt vara på resande fot och att dagligen hitta på och upptäcka nya saker. Därför blev det något av en chock för henne när hon helt plötsligt inte ens kunde lämna huset vissa dagar. Att hon inte heller hade familj eller vänner i närheten som kunde hjälpa hennes var påfrestande eftersom hon då inte heller fick någon avlastning.

Idag är Tess son Ace sex månader gammal och hon skriver att det är en stor skillnad mellan hur livet såg ut vid 3 månaders ålder och hur det är idag. Den ständiga kontrollen har släppt och hon känner att hon har tid för sig själv igen. Med sitt inlägg vill hon visa andra som känner likadant att de inte är ensamma och att det faktiskt blir bättre – för det är så viktigt att veta!

Befinner du dig i samma situation? Eller känner du oro inför livet som mamma? I sitt inlägg ger Tess bra tips att ta till för att överleva de första månaderna som småbarnsförälder. Här kan du läsa hela inlägget.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!