Mamma

Tina, 39, och dottern Melinne, 20, fick barn samtidigt

2022 blev ett minnesvärt år för Tina, 39: dagen efter att hon blivit mormor välkomnade hon nämligen sitt sjätte barn, Fred. I Mama berättar hon och dottern Melinne, 20, om upplevelsen.

Foto: TV4

I slutet av 2021 var Tina Torstensson ute och handlade julklappar när hon bestämde sig för att se om hennes känsla var rätt – var hon gravid? När det positiva beskedet kom visste hon vem som skulle få reda på nyheten först: dottern Melinne.

“Otroligt svårt att ta in”

Den då 19-åriga Melinne hade nämligen precis berättat att hon väntade barn. Tina var lite orolig för dotterns reaktion. Skulle hon känna att hon blev “snuvad” på sin graviditet? Men Melinne tog beskedet väl:

“Jag blev så klart chockad först. Men sedan kände jag att det skulle bli kul att få gå igenom allt tillsammans”, berättar hon i Mama

I början av augusti blev det dags för Melinnes son Cleon att komma till världen. När hon skickade den första bilden sonen till sin mamma hade Tinas värkar satt igång:

“Jag minns att jag låg och klockade värkarna och väntade mest på att det skulle bli mer intensivt och att få åka in. Så helt plötsligt, kring fyratiden, så plingar det i min telefon! Jag öppnar och ser en bild på Melinne med en bebis på bröstet! Jag hade ingen aning om att dom åkt in, så det var otroligt svårt att ta in och så ligger man där själv med värkar”, berättar Tina. “Efter det beskedet så tog liksom den händelsen över. Min dotter hade blivit mamma och jag mormor! Det var precis som att värkarna avtog en gnutta…”

Turas om att sitta barnvakt

Det föll sig så att barnen föddes med endast en dags mellanrum, och de nyförlösta mammorna åt frukost tillsammans på BB dagen efter att Tina fått sin son, Fred.

Idag umgås mor och dotter mycket och ofta – något som är praktiskt när de behöver barnvakt:

“Vi ses spontant hemma, oftast hos oss, och sen åker vi ibland till Västerås om något ska handlas”, säger Tina. “Nu när bebisarna blivit lite större så har vi även börjat gå till öppna förskolan någon dag i veckan. Vi ställer upp för varandra och är barnvakt. Melinne mer än mig faktiskt, trots att det är jag som är mormor.”

Foto: TV4

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!