Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mamma

De flesta som är eller har varit gravida kan nog skriva under på att gymbesök och

Mamma

Träningsprofilen Emily Skye om sin graviditet: ”Jag åt allt som var fett med mycket kolhydrater”

De flesta som är eller har varit gravida kan nog skriva under på att gymbesök och hälsosamma sallader inte alltid står högst upp på önskelistan. Därför är det så skönt att veta att inte ens de mest inbitna träningsprofilerna går igenom sina graviditeter omringade av gröna smoothies och spinningpass. Här delar australienska Emily Skye med sig av sina tankar om kost och träning under graviditeten. 

Foto: Instagram/@emilyskyefit
Källa: Fitpregnancy.com

Träningsprofilen Emily Skye har över 2,1 miljoner följare på sitt Instagram-konto @emilyskyefit där hon delar med sig av inspirerande tränings- och hälsotips. De senaste månaderna har vi kunnat följa hennes graviditet, Emily är nu i vecka 37 och börjar förbereda sig på att emot sin och maken Declans lilla tjej.

Emily intervjuades och plåtades nyligen för magasinet Fit Pregnancy and Baby och då passade hon på att ge sin (mycket sunda) syn på kroppen, träningen och kosten som gravid och nybliven mamma. Här nedanför hittar du några av hennes bästa citat, hela intervjun finns på fitpregnancy.com.

Emily Skye om…

… Kosten under graviditeten

”Innan jag blev gravid så sa jag att jag skulle äta ekologiskt och inte dricka något kaffe. Det hände inte! Under första trimestern klarade jag inte av något annat än skräpmat. Burgare, pommes frites, pizza. Jag åt allt som var fett med mycket kolhydrater. Jag hatade grönsaker och sallader. Graviditeten går inte alltid som du planerat och därför borde du inte ha en bestämd plan. Det gör dig bara besviken.”

Jag åt allt som var fett med mycket kolhydrater. Jag hatade grönsaker och sallader.

… Träningen under graviditeten

”Min läkare sa att jag kunde träna på som vanligt men jag tränade som en atlet tidigare och det kändes obekvämt så snart jag blev gravid. Du måste lita på din egen kropp. Om något känns fel, gör det inte. Jag spenderade hela första trimestern på soffan framför tv:n, och jag tappade runt fem kilo i muskler. Så mycket hårt arbete förlorat! Men det är okej. Jag kommer inte att göra något som min kropp inte vill.”

”Jag kan inte ens gå uppför en trappa utan att börja pusta. Det känns som om jag precis har sprungit intervaller med vikter i händerna. När jag går till gymmet nu gör jag bara de övningar som känns bekväma för mig: marklyft, benböj, kettlebellsvingar. Inget intensivt och jag använder väldigt lätta vikter med ett högre antal repetitioner istället, och längre vila däremellan. Och om det kommer dagar då jag inte tränar så vet jag att det inte är hela världen.”

Jag oroar mig inte för att ha lite extra fett. Jag vill bara känna mig stark.

… Att komma tillbaka i form efter förlossningen

”Det tar nio månader för bebisen att växa klart, så jag kommer att låta det ta tid. Med det sagt så har jag ett träningsföretag så jag kommer att behöva vara i någorlunda form. Men för mig handlar det inte om hur jag ser ut. Andra tränare får tillbaka formen snabbt, men jag tycker att det är orealistiskt. Jag oroar mig inte för att ha lite extra fett. Jag vill bara känna mig stark. Min bebis är viktigast för mig – och att se till att jag är en bra mamma.”

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Emma Danielsson
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Hälsa
Ida Warg
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind