5 matvaror du har i kylen som (absolut) inte ska vara där
När du har varit och handlat mat så kan det kännas naturligt att packa in allt i kylskåpet. Men sanningen är att all mat mår inte bäst – eller håller längst – inne i kylen. Här är 5 olika matvaror som du inte skall förvara i kylskåpet.
Ofta slänger vi in alla möjliga typer av matvaror direkt när vi kommer hem från mataffärern för att hålla dem färska så länge som möjligt, men det finns några varor som inte gynnas av den kyliga miljön. Nedan listar vi fem varor som inte inte ska förvaras i kylskåpet!
Olivolja
Om du placerar olivoljan i kylskåpet blir den nästan smörlik i konsistensen, svår att jobba med och inte lika fruktig i smaken som vi vill att den ska va.
Fotograf: Unsplash
Bröd
Brödet torkar snabbare om det förvaras i kylen istället för ett skafferi eller ute på diskbänken. Optimalt är att förvara brödet i 4 dagar. Vill du att det ska hålla sig fräscht längre? Frys in det.
Fotograf: Unsplash
Kaffe
Malet kaffe suger åt sig av alla andra dofter och smaker i kylskåpet. Jag tror inte du är så sugen på att dricka ost-kaffe? Vi skippar gärna det!
Fotograf: Unsplash
Potatis
All fukt och kylan som är i kylskåpet gör det problematiskt för stärkelsen i potatisen – vilket leder till att de blir mjuka och inte lika goda att äta sen när de tillagas.
Fotograf: Unsplash
Vitlök
När vitlöken ligger i kylskåpet så möglar den snabbare. När du väl ska använda vitlöken i maten vill du nog inte upptäcka att den har varit möglig under sin tid i kylen. Förvara vitlöken framme på diskbänken eller i skafferiet istället.
Fotograf: Unsplash