Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

10 saker du måste ha i din garderob innan du fyller 30

10-saker-som-du-måste-ha-i-din-garderob-innan-du-fyller-30
30 är för många den magiska åldern då man blir vuxen på riktigt. Är du vuxen så betyder det också att din garderob behöver växa upp, bli mogen och komplett. Det finns vissa saker som borde finnas i alla 30-åriga kvinnors garderob. Bra basplagg och prylar som skapar en mogen garderob.

1. En tydlig struktur
När du är 30 måste du faktiskt ha en organiserad och städad garderob. Dina kläder förtjänar att hänga snyggt och ligga i prydliga högar. Du ska inte behöva skapa kaos varenda gång du ska ha en tröja. Rensa ut din garderob och gör dig av med allt som du inte använt det senaste året.
 
2. Den lilla svarta
Den lilla svarta är ett måste i allas garderober och är en riktig räddare i nöden. Investera i en tidlös svart klänning och du kommer aldrig ha klädpanik igen.
 
3. En snygg kappa
En stilren kappa är alltid helt rätt och får alltid dig att se chic ut. Har du en snygg kappa på dig kan du nästan ha på dig vad som helst och ändå se ut som en fashionista (tills du tar av dig kappan förstås).
 
4. Bekväma klackar
Ett par snygga klackar passar till allt och kan göra vilken tråkig outfit som helst till en hit. Är de dessutom helt underbara att gå i så har du hittat en match för livet. Ett par klassiska klackar är ett måste i din garderob.
 
5. En BH som sitter perfekt
När du nått vuxen ålder så måste du börja ta hand om dina bröst. De förtjänar att ha det bra. Har du ingen BH som sitter bra och är så bekväm att du skulle vilja sova i den? Då är det dags att gå till en underklädesbutik och be om hjälp. Det finns en anledning till att de jobbar där, de vill hjälpa dig. Du och dina bröst kommer att tacka dig.
 
6. Något du känner dig självsäker i
En självklarhet i din garderob ska givetvis vara något som du känner dig snygg och självsäker i. Detta kan vara vad som helst, ett par skor, en klänning eller en skjorta. Ett plagg som du alltid kan räkna med och som du alltid vet blir en succé.
 
7. Trägalgar
En mogen garderob bör endast ha en variant av galgar. Släng ut alla udda galgar och köp på dig ett par fina lyxiga trägalgar. Din garderob kommer se mycket mer genomtänkt och organiserad ut.
 
8. Ett par jeans som sitter som en smäck
Nu har du, förhoppningsvis, efter mycket om och men hittat ett par jeans som passar dig perfekt. Som om de vore gjorda för dig. Nu ska du aldrig mer behöva stå i ett provrum och testa ett par jeans som sitter lika illa som en sopsäck.
 
9. Ett strykjärn
Okej, detta kanske du inte har i din garderob, men när du är 30 är det dags att ta farväl av alla skrynkliga kläder. Det var okej när du var 20 och nyss flyttat hemifrån, men nu är du tillräckligt vuxen för att äga ett strykjärn.
 
10. Ett tidlöst kvalitetsplagg
När du är 30 har du kanske lyckats spara ihop till ett riktigt kvalitetsplagg, något som du verkligen vill ha. Det kan vara en YSL kappa, ett par klassiska klackar från Christian Louboutin eller något annat som är värt en investering. Nu är du vuxen nog att investera i din garderob.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!