Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

8 saker alla som har fyllt 30 borde ha i garderoben

Många av oss intalar oss själva att 30 är den magiska åldern då man blir vuxen på riktigt. Oavsett om det stämmer eller inte så finns det några saker som du borde – och förtjänar – att ha i garderoben när du passerat 30-strecket.

Foto: Unsplash

1. En tydlig struktur

Nu när du 30 förtjänar du (och har vett att uppskatta) att ha en organiserad och städad garderob. Dina kläder både mår bättre och blir mer lättöverskådliga att när de hänger snyggt och ligger i prydliga högar, och du är värd mer än kaos varenda gång du ska ha en tröja. Rensa ut din garderob och gör dig av med allt som du inte använt det senaste året.

Läs också: 8 tips på hur du enkelt organiserar din garderob

2. En BH som sitter perfekt

När du nått vuxen ålder så måste du börja ta hand om dina bröst. De förtjänar att ha det bra. Har du ingen BH som sitter bra och är så bekväm att du inte ens tänker på att du har den på dig? Då är det dags att gå till en underklädesbutik och be om hjälp. Det finns en anledning till att de jobbar där: de vill hjälpa dig. Du och dina bröst kommer att tacka dig.

3. En snygg kappa

En stilren kappa går att bära till det mesta och gör att du slipper slösa tid på att fundera över vilken jacka du ska ha varenda dag. Klä upp den med snygga boots, klackar eller höga stövlar, eller bär den till vardags med sneakers eller chunky boots – den passar till alla tillfällen.

Läs också: Veckans kap från kedjorna! 19 kappor som ser riktigt lyxiga ut – alla under 1 500 kronor

4. Sådant som du känner dig självsäker i

En självklarhet i din garderob borde vara att det du har där i får du att känna dig snygg och självsäker. Det är dock lätt att gå vilse i modedjungeln och satsa på trender som kanske är “rätt” just nu – men som inte känns rätt för dig. Om du är trendintresserad: följ trenderna som du faktiskt gillar, och strunta i resten.

5. Bra galgar 

Har du också en mängd gamla rangliga galgar och kemtvättsgalgar i metall som du samlat på dig från alla möjliga håll? Du och dina kläder förtjänar bättre! Självklart kan du investera i några riktigt snygga varianter i valfri prisklass, men det finns faktiskt andra trick: nästa gång du handlar kläder i en butik kan du fråga om du kan få med galgarna. Många butiker vill gärna bli av med galgarna och ger med glädje bort dem.

6. Ett par jeans som sitter som en smäck

Förhoppningsvis har du nu, efter mycket om och men, hittat ett par jeans som passar dig perfekt. Som om de vore gjorda för dig. Om du inte har hittat dem än är vårt tips att satsa på kvalitet före kvantitet – hellre ett bra par jeans som kostar lite extra än 10 halvbra par som tar upp plats i garderoben.

Läs också: Denimbonanza – 19 jeans att haffa i butik just nu!

7. Ett strykjärn eller steamer

Okej, detta kanske du inte har inuti garderoben, men nu när du snart är medelålders (typ) är det dags att ta farväl av alla skrynkliga kläder – samt gardiner, dukar och annat som kan bli skrynkligt. Ett inköp som kommer vara med dig länge!

8. Plagg som du verkligen gillar

Ja, vi vet – vi möts överallt av information och bilder på sådant som man “ska” ha just nu. Men se det som inspiration, som ett smörgåsbord som du kan plocka vad du vill ifrån. När du är 30 (och i alla andra åldrar) förtjänar du att känna dig självsäker varenda dag – lyssna på dig själv och vad du trivs i!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!