instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

11 enkla tips på hur du gör din garderob mer miljövänlig

Av: Metro Mode

Det finns ett helt gäng enkla knep för att göra din garderob lite mer hållbar, både rent kvalitetsmässigt och ur miljösynpunkt. Att vara mer medveten i vardagen och tänka till ett varv extra kring din stil är bättre för både dig och miljön – kolla in våra tips på hur du får en grönare garderob.

Foto: Pexels/Unsplash

Modevärlden är full av lyx och inspirerande människor, men det finns också en baksida. Vid det här laget är det nog ingen som undgått skandalerna kring oetiska arbetsrätt, barnarbete, svältlöner och outhärdliga arbetsmiljöer som titt som tätt dyker upp inom klädindustrin. Inte nog med dessa människorättsliga skandaler så är också modebranschen en stor källa till föroreningar i världen.

FN har rapporterat att klädindustrin släpper ut mer växthusgaser än flyg- och sjöfarten tillsammans, och enligt forskningsprogrammet Mistra sker drygt 80 % av utsläppen kopplade till den svenska modekonsumtionen redan vid tillverkningen. Helt enkelt enorma belastningar som påverkar miljön bara för att många fortfarande köper billiga, ohållbara kläder.

För att tänka modernt och få en garderob som håller hög kvalitet kan du följa våra tips i bildspelet nedan. Du kommer bli förvånad över hur lite som krävs för att göra skillnad!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår