instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Basgarderob: Bygg den perfekta garderoben med basplagg i klassisk stil

Av: Metro Mode

Investera i nyckelplaggen som låser upp garderoben. Vi har valt ut tidlösa klassiker som aldrig går ur modet – och som räddar dig från kommande klädkriser.

Foto: Instagram @anoukyve

Basgarderoben är vår vardagsuniform och de plagg vi utan tvekan spenderar mest tid i. Ändå lägger vi ofta minst pengar på våra basplagg. Du kan inte koka soppa på en spik – men med ett välfyllt skafferi med basvaror kan du slänga ihop en rätt på nolltid. Samma sak gäller för garderoben.

Utan en fungerande basgarderob blir slutresultatet ofta spontana felköp som används en gång. Därför är det smartast att bygga en basgarderob i klassisk stil som håller länge.

Dessa plagg behöver du till en perfekt basgarderob:

Så kommer du igång med basgarderoben

Först och främst: rensa ut det gamla. Riv ut hela garderoben och gör en lista. Hur många vita t-shirtar har du? När uppstår dina klädkriser? Vad är det som fattas? Innan du börjar bygga upp din nya basgarderob bör du ha svarat på frågor som dessa.

Känns det trist att lägga pengar på basgarderoben? Gör en enkel ekvation – PPA, pris per användning. Hur ofta använder du egentligen den hysteriska toppen, jämfört med den vita skjortan? Om du investerar i tidlösa basplagg av bra kvalitet och material så kan du använda de klassiska plaggen säsong efter säsong, och priset per användning blir då ofta lägre än många andra plagg.

Samma sak gäller för smycken – investera i personliga signatursmycken. De behöver inte kosta skjortan, men skippa krimskramset som missfärgas och går sönder. Satsa på en klassisk stil som funkar för de flesta tillfällen.

Här nedanför hittar du basplaggen som du kan bära under lång tid framöver!

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår