instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
mode

Bygg den perfekta basgarderoben – vi listar 12 riktiga vardagshjältar

Av: Metro Mode

Ett vanligt problem när det kommer till garderoben är just basplagg. De färgstarka festblåsorna vi använder någon gång om året finns ofta i överflöd, likaså den där knäppa byxdressen som var väldigt fin på galgen men som, trots det, inte använts speciellt flitigt. Däremot råder det ofta brist på hållbara och bekväma basplagg, trots att det är dem vi behöver som mest!

Foto: Instagram @anoukyve

Ofta när man står där i en klädkris är det ett basplagg som fattas. Som ett finare sidenlinne under kavajen. Basplagg kan vara en viktig nyckelkomponent i kombination med mer iögonfallande statement-plagg. Dessutom är basgarderoben din främsta allierade när klädpaniken är ett faktum.

Basgarderoben är vår vardagsuniform och de plagg vi utan tvekan spenderar mest tid i. Ändå lägger vi ofta minst pengar på våra basplagg. Du kan inte koka soppa på en spik, men med ett välfyllt skafferi med basvaror kan du slänga ihop en rätt på nolltid. Samma sak gäller för garderoben. Utan en redig basgarderob blir oftast slutresultatet spontana felköp som används en gång. Nedan listar vi en bra och stabil grund till en hållbar basgarderob.

Rensa ut det gamla. Riv ut hela garderoben och gör en lista. Hur många vita t-shirtar har du? När uppstår dina klädkriser? Vad är det som fattas? Fundera och gå igenom din nuvarande garderob innan du börjar din resa med att bygga upp din nya fantastiska basgarderob.

Känns det trist att lägga pengar på basgardroben?

Gör en enkel ekvation – PPA, pris per användning. Hur ofta använder du egentligen den hysteriska toppen jämfört med den vita skjortan? Investera i plagg med bra kvalité och materialval som är tidlösa. Som sagt de klassiska plaggen kan du använda säsong efter säsong. Samma sak gäller för smycken, investera i signatursmycken, de behöver inte kosta skjortan. Skippa krimskramset som missfärgas och går sönder.

Vi har valt ut våra favoriter från budget till lyx i butik just nu för att ge er ingredienserna att koka ihop femstjärniga outfits även när den mest inspirationslösa dagen tränger sig på.

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår