Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Mode

Efter branden: Här öppnar Arket sin första butik i Sverige (snart är det dags)!

I slutet av sommaren förra året stod det klart att H&M:s nysatsning Arkets första Sverigebutik skulle öppna nu under våren på Biblioteksgatan i Stockholm – men i november härjade en storbrand i fastigheten som förstörde alla planer på öppningen. Nu bekräftar H&M att nya lokaler är funna och vi kommer inte behöva vänta länge på att dörrarna slås upp. 

Foto & källa: Arket

Den nya butiken (som ersätter de brandhärjade lokalerna på Biblioteksgatan) ligger på Drottninggatan 53 mitt i Stockholm. Det blir den nionde i raden sedan Arket öppnade sin första fysiska butik i London, och onlineshoppen i 18 europeiska länder, i augusti förra året.

– Tanken var egentligen att det här skulle bli vår andra Stockholmsbutik. Vi hade otrolig tur som kunde göra om planerna så snabbt efter branden på Biblioteksgatan i november, och ser verkligen fram emot att nu äntligen kunna presentera Arket här i vår egen hemstad, säger Arkets Managing Director Lars Axelsson i ett pressmeddelande.

Ambitionen med Arket är att göra hållbar design och kvalitet tillgänglig för alla, genom funktionella och tidlösa plagg för kvinnor, män och barn. Prisnivåerna ligger snäppet högre än de klassiska H&M-priserna.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!